Hirdetés
Archivum

Ukrajna ellen zárult a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligájának elsõ fordulója válogatottunk számára:

:

Hirdetés

Vasárnap délután lezárult a magyar válogatott számára az U23-as Nemzetek Ligájának elsõ 2018-as tornája. A franciaországi Voiron-ban rendezett erõfelmérõn az elõdöntõben Ukrajnával szemben maradtak alul a mieink.

Böröndy Vivien, Pogány Vivien, Révész Boróka, Radócz Fanni összeállításban szereplõ magyar válogatott csoportmeccseirõl már beszámoltunk korábban. A magyar lányok ponterõs teljesítménnyel 16-3-ra gyõzték le Csehországot, majd egy küzdelmes találkozón 21-14-re alulmaradtak Hollandiával szemben.

A torna elõdöntõjében a jó erõkbõl álló, magas szerkezetû Ukrajna volt az ellenfél. Riválisunk az elsõ percekben magához ragadta a kezdeményezést: 4-2-es állást követõen egy 7-2-es etappal 11-4-es elõnyt alakítottak ki.

Hatalmasat küzdött válogatottunk a nagy hátrány ellenére is, egy pillanatig nem adták fel a magyar lányok. Sikerült egészen 12-8-ig felzárkózni. A folytatásban ismét érvényesült az ukránok fölénye, akik végül 21-11-re nyerték az összecsapást.

A magyar válogatott számára ezzel a lezárult az U23-as Nemzetek Ligája során az elsõ forduló elsõ tornája. A csapatok a franciaországi Voiron-ban legközelebb kedden mérik össze az erejüket. Már elkészült annak a napnak a sorsolása. A magyar csapat Franciaországgal és Csehországgal került egy csoportba. A másik triót Hollandia, Oroszország és Ukrajna alkotja.

Hirdetés