Hirdetés
Archivum

Ukrajna nagy visszatérõvel került kedvezõ helyzetbe:

:

Hirdetés

A 2019-es Európa-bajnokság selejtezõjének F-csoportjában eldõlni látszanak a lényeges kérdések. A címvédõ spanyol válogatott mellett Ukrajna is igen kedvezõ helyzetbe került. Az ukránoknál egy hazánkban éveket töltõ népszerû játékos visszatérését hozták a februári mérkõzések.

Fotó: FBU.ua

Fotó: FBU.ua

Igen, a fenti kép az ukrán válogatott egyik elsõ februári edzésén készült. Olexandra Gorbunova (férjezett nevén Radulovic) három és fél év után visszatért az ukrán válogatottba. A 31 éves klasszis, aki két idõszakban is erõsítette a soproni együttest, utoljára a 2015-ös Európa-bajnokság második selejtezõkörében szerepelt a nemzeti csapatban. Gorbunova jól szállt be a válogatott munkájába. A spanyolokkal szemben 72-68-ra elveszített találkozón 24 perc alatt 9 pontot, 3 lepattanót és 2 gólpasszt jegyzett. A hollandok 84-49-es legyõzésébõl 5 ponttal, 4 lepattanóval és 3 gólpasszal vette ki a részét.

„Jól vagyok, nem érzem a három és fél év kihagyást. Ha valaki akár csak hat hónappal ezelõtt azt mondja, hogy itt leszek, nem hittem volna el. Nem szerepelt a céljaim között, hogy visszatérek az ilyen szintû sporthoz. Ahogy azonban lenni szokott, az életben nem minden alakul a tervek szerint.” – kezdte nyilatkozatát Olexandra Radulovic az ukrán szövetség honlapján. „Boldog vagyok, csodálatos családom van. Amíg az egészségem engedi, megpróbálok segíteni. Ha öt percet játszok, akkor abban az öt percben, ha tízet, akkor abban a tíz percben.”

Az ukránok az F-csoportban 3 gyõzelemmel és 1 vereséggel rendelkeznek. Kétszer Hollandiát és egyszer Bulgáriát verték. Az egyetlen vereségüket szombaton szenvedték el, amikor szoros végjátékban alulmaradtak Spanyolországgal szemben. Az ukrán válogatott +95-ös pontkülönbséggel rendelkezik. Ha õsszel legyõzik Bulgáriát és nem szaladnak bele extrém nagy pofonba Spanyolországban, kint lesznek a 2019-es Eb-n. Tekintve, hogy Alina Iagupova vezetésével versenyképes csapatuk van, nem meglepetés, hogy a szakmai stábjuk igyekszik minden rutinos játékost hívni vagy éppen visszahívni.

Fotó: FBU.ua

Hirdetés