Hirdetés
Magyarország

Ukrajnában lép pályára a Győr:

:

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés

Szerdán 18 órától Ukrajnában a BC Prometey vendége lesz az UNI-Győr-MÉLY-ÚT. Iványi Dalma, vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

November 24., szerda
18:00 BC Prometey – UNI-Győr-MÉLY-ÚT
Dnyipropetrovszk, Slobozhansky Sports Palace

Az UNI-Győ – MÉLY-ÚT a hétvégén a bajnokságban váratlan vereséget szenvedett, amikor 87-65-re alulmaradt az ELTE-BEAC Újbudával szemben.

“Nagyon nem úgy sikerült az a mérkőzés, ahogy terveztük. Főleg a második félidő. Az elsőben a második negyedben még azt játszottuk, amit szerettünk volna. Úgy is alakult a mérkőzés, ahogy mi akartuk. Agresszívan védekeztünk, abból gyorsan tudtunk támadni. Számomra egy kicsit érthetetlen, hogy a második félidőben miért mutattuk a rosszabbik arcunkat. Rossz volt azt látni, hogy mennyire enerváltan mozogtunk, mennyire nem fektettünk hangsúlyt a védekezésre és a BEAC ott dobott kosarat, ahol szeretett volna. Ez magával hozta, hogy támadásban elbizonytalanodtunk, lelassultunk. Teljesen az ellentéte volt, amit szerettünk volna játszani. Három-négy nagy lépést visszaléptünk ahhoz képest, ahol szünet előtt voltunk.” – tekintett vissza a szombati vereségre Iványi Dalma, akit arról is kérdeztünk, hogy miben látja az okokat.

“Sok összetevője van. Megadtuk magunkat egy kicsit a körülményeknek, hogy nem tudtunk együtt edzeni, hogy jöttek vissza játékosok, akiket be kellett építeni. Szerintem mentálisan nem készültünk rá teljesen és nem vállaltuk a felelősségeket, alap dolgokban hibáztunk. Úgy érzem, hogy kényelmesek voltunk, azt hittük jönni fog magától.” – fogalmazott a győriek szakvezetője.

Egy ilyen nehéz helyzetben óriási kérdés, hogy lehet-e egy hosszú idegenbeli túrából profitálni.

“Ezt majd utólag látjuk meg. Most magunkkal kell foglalkozni. Az esélytelenek nyugalmával tudunk kimenni. Az lesz a cél, hogy önmagunkhoz képest forduljunk 180 fokot és változtassunk a játékunkon küzdésben, hozzáállásban, agresszivitásban. Nem azt mondom, hogy jó ilyenkor egy külföldi, idegenbeli túra, de el kell kezdeni harcolni és saját magunk büszkesége, önbecsülése miatt kell lépésről, lépésre haladni, dolgozni kőkeményen. Másként ebből nem fogunk kilábalni.” – mondta Iványi Dalma.

A két csapat győri mérkőzésén 117-83-as ukrán siker született. A BC Prometey 89.8 pontot átlagolt az eddigi négy mérkőzésén, amivel a teljes mezőny harmadik legeredményesebbbje.

“Az ukránok ugyanaz a játékstílust képviselték a következő mérkőzéseken is. Jó teszt, jó lehetőség lesz, hogy felvegyük velük a harcot ezen a téren. Gyorsan játszanak, agresszívan támadják a gyűrűt és egyéni megoldásokra építkeznek. Ezt kell megállítani, erre kell felkészülni. Próbáljuk azt az utat visszaszerezni, ami a szünet előtt volt.” – összegzett Iványi Dalma.

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés