Hirdetés
3x3

Ukrajna ellen kezd a 3×3-as U23-as válogatott Budapesten:

:

Hirdetés

A Budapesten zajló World Urban Games keretében rendezik az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligájának Szuperdöntőjét. A magyar válogatott pénteken 18 óra 5 perctől Ukrajna ellen kezdi meg a szereplését.

Süle Krisztina szövetségi kapitánnyal már közöltünk nagyinterjút a torna felvezetéseként. A WUG bemutatkozó nemzetközi sajtótájékoztatójáról pedig ITT olvasható részéletes összeálltás.

A 3×3-as tornán Benke Sára, Doktor Anna, Jáhni Zsófia és Kováts Gabriella négyese alkotja az U23-as válogatottat. A keretből Benke Sára sérüléssel bajlódik és kérdéses a játéka. Amennyiben nem tud pályára lépni, úgy a minszki Európa Játékokhoz hasonlóan három fővel, csere nélkül kénytelen lejátszani csapatunk a tornát. Azt a tornát, amely már a közvetlen világbajnoki felkészülésbe is illeszkedik. Október elején ugyanis jön a korosztály idei fő versenye az U23-as Világbajnokság. Ott Ukrajna a keresztágunkon van, tehát akár az egyenes kiesés szakasz első meccsét is vívhatjuk velük.

A magyar válogatott a budapesti erőpróbán házigazdaként alanyi jogon résztvevő, de a lányok pályán is kvalifikálták magukat. A Nemzetek Ligája Közép-Kelet Európai Konferenciát ugyanis megnyertük. A hatból öt tornán válogatottunk dobogóra állhatott. Ukrajna lett mögöttünk közvetlenül a második, ők is hatból öt alkalommal a négy közé jutottak. Ukrajnával utoljára augusztus 30-án Debrecenben találkoztunk. Akkor 18-14-es ukrán siker született. A mieink kerete két helyen változott, az ukránok egyet cseréltek azóta.

Ukrajnában rendkívül komolyan veszik a 3×3-as szakágat. Nem titkoltan ők is olimpiai álmokat szövögetnek. Ennek megfelelően szinte egész évben rendeznek versenyeket és így hatalmas a meccsrutinjuk. A legismertebb név Viktoria Kondus, aki egyetemi szinten már több nagy tornán is letette a névjegyét. Tipikusan az a játékos, aki ponterős, energikus teljesítményével 3×3-ra termett. Ha ezt végig tudja vinni, akkor meghatározó egyéniség lehet.

Nem Ukrajna a legmagasabb csapat a budapesti mezőnyben, de rendkívül kemények és jól dobnak távolról. Képesek a palánk alól kizárni az aktuális riválisuk magasabb embereit. Nem lesz könnyű ellenük. Mivel pénteken csak ez az egy meccse van a két csapatnak, így taktikázni, spórolni nem kell. Nagy intenzitású csoportrangadóra készülhetünk. Kulcsfontosságú lesz, hogy jöjjenek a duplák és a Debrecenben látott hatékony centerjátékot is meg tudjuk valósítani.

Hirdetés