Hirdetés
Archivum

Ukrajnát is legyõztük:

:

Hirdetés

Egy küzdelmes mérkõzésen 12 pontos gyõzelmet aratott a magyar válogatott a jó szerkezetû ukrán nemzeti csapat ellen. A feszült összecsapáson a kulcspillanatokban az ukránok rendre hibáztak, miközben a mieinknél mindig érkezett egy klasszis megoldás. Kedden jöhet a csoport végkimenetelét eldöntõ mérkõzés Bulgária ellen!

Pontszegény negyeddel indult a jó szerkezetû és számtalan fiatal tehetséget felvonultató ukrán együttes ellen a mérkõzés. Elsõsorban a tét nyomasztotta a csapatokat. Az ukránoknak az életben maradásért gyõzniük kellett volna, miközben a magyar csapat hiába szerzett már két gyõzelmet, de ilyen erõs alakulattal ezen a soproni tornán még nem találkozott.

A Szegedrõl jól ismert Zserzserunova szerezte a mérkõzés elsõ pontját egy büntetõbõl, majd erre Fegyverneky és Honti válaszolt. Közel 8 percet kellett várni, hogy az egyik gárda neve mellett kétszámjegyû pont szerepeljen. Ekkor Horti büntetõje után 10-9-re vettük át a vezetést. 10 perc után végül 16-13-as magyar elõnyt jegyezhettünk fel.
 

A második negyed elején ismét elkaptuk a fonalat, mint ezen a tornán mindegyik mérkõzésen. Két perc alatt Fegyverneky kétszer, Fûrész, illetve Krivacevic is eredményes volt és ezzel 25-13-ra módosult az állás. Ezt követõen sokáig úgy nézett ki, hogy 10 pont felett állandósul a differencia, de a szünet elõtti utolsó két perc nem sikerült a legjobban. Rimarenko találatával 10 pont alá jöttek a vendégek és a dudaszó elõtt 7 tizedmásodperccel Kocsubej is betalált távolról. Ennek a bravúrnak köszönhetõen 35-29-es állás mellett vonulhattak pihenõre az együttesek.

Az elsõ 20 perc krónikájához hozzátartozik, hogy rengeteg szabálytalanságot fújtak a játékvezetõk mindkét csapatnak. A sok személyi hiba pedig nem kis fejtörést okozott a szakmai stáboknak. Nálunk a magas emberek kerültek bajba, Krivacevic négy hibája kifejezetten aggasztónak tûnt.

A harmadik negyedek elmúlt két meccsen rendkívül rosszul sikerültek, de most ezen a “betegségen” átlendült a válogatott. Két és fél perc sem telt bele és Horti két sikeres büntetõje után 41-31-nél ismét 10 pont volt az elõnyünk. Nem lehetett azonban hátradõlni, Kocsubej egy újabb triplájával 41-36-ra jöttek fel a vendégek. Ekkor még nem tudhattuk, hogy ennél közelebb nem fognak már járni a magyar együtteshez a ukránok. A folytatásban ugyanis megvillant a végül 19 pontig jutó Fegyverneky és a negyed végére megnyugtató elõnyre tettünk szert. 30 perc után 57-42 állt az eredményjelzõn.

A negyedik negyedre a magas embereink közül, helyenként igen buta szabálytalanságok miatt, szinte mindenki összegyûjtötte negyedik személyi hibáját, ami miatt a védekezésünk már nem volt az igazi. A nagyot küzdõ ukránoknak az utolsó 4 percbe fordulva sikerült is felzárkózniuk 61-54-re. Nagyon ránk ijesztettek a vendégek, akiknél azonban visszaköszönt a fiatalság és a kisebb nemzetközi rutin. A sorsdöntõ pillanatokban hol egy lépéshiba, hol egy eladott labda miatt nem tudtak közelebb kerülni, miközben a magyar válogatottnál mindig volt aki betaláljon. Honti egy 2+1-es megoldásából 64-54-nél újra 10 ponttal vezettünk és innen már nem forgott veszélyben a siker. A magyar válogatott 68-56-ra nyert.

A magyar csapat legjobbjai a 19 pontos Fegyverneky és a 14 pontos Honti voltak.


Eredmény

Magyarország–Ukrajna 68–56 (16–13, 19–16, 22–13, 11–14)
 

Hirdetés