Hirdetés
Archivum

UMMC Jekatyerinburg – Dinamo Kurszk döntõ lesz Oroszországban:

:

Hirdetés

Szombaton lezárultak a bajnoki elõdöntõ párharcok Oroszországban. Az UMMC Jekatyerinburg és a Dinamo Kurszk vívja a finálét.

Az UMMC Jekatyerinburg 90-50-es gyõzelmet aratott az MBA Moszkva otthonában és ezzel 3-0-val lezárta az elõdöntõ párharcot. A címvédõ Jekatyerinburg a 22-7-es elsõ negyedben eldöntötte a gyõztes kilétét. A félidõben már 30 ponttal járt elõrébb a soproni Euroliga Final4-ra készülõ gárda. Maria Vadeeva 19 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát ért el.

A Dinamo Kurszk 88-66-os sikert ünnepelhetett a Nagyezsda Orenburg otthonában. Ez azt jelenti, hogy Lucas Mondelo együttese 3-0-ra megnyerte az Európa Kupa döntõs riválisa elleni párharcot. A folyamatban lévõ EK döntõ párharc ellenére az orenburgi szakmai stáb ezúttal nem spórolt. Mindenkit pályára küldtek, de a Kurszk nagy motivációval játszva érezhetõen le akarta zárni a párharcot. Kifejezetten magas hõfokú és jó ritmusú derbi kerekedett. A 41-30-as félidõt követõen a harmadik etapban megduplázta a különbséget a Kurszk és ez döntött. Natasha Howard 22 ponttal és 12 lepattanóval ért el dupla-duplát.

Oroszországban a versenykiírás értelmében április 30-ig le kell zárni a bajnoki küzdelmeket. Az Euroliga Final4-t követõen így a két sztárcsapat fináléját igen sûrû menetrend szerint bonyolítják le. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban az elsõ és a második meccset április 20-án, illetve 22-én rendezi a Jekatyerinburg. Ezt követõen április 25-én Kurszkban lépnek pályára a felek. Szükség esetén a negyedik találkozót április 27-én rendeznék Kurszkban. A sorsdöntõ ötödik derbit pedig április 30-án Jekatyerinburgban.

Hirdetés