Hirdetés
Magyarország

UNI-Győr – MÉLY-ÚT – Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Szombaton 17 órától megkezdődik az UNI Győr MÉLY-ÚT és az Aluinvent DVTK bronzcsatája. A találkozó felvezetéseként a két vezetőedzőt kérdeztük arról, hogy milyen érzésekkel várják a párharcot.

UNI Győr MÉLY-ÚT – Aluinvent DVTK
Bajnokság, 3. helyért, 1. mérkőzés
Győr, Egyetemi csarnok, szombat 17:00

Iványi Dalma, vezetőedző UNI-Győr-Mély-ÚT: Múlt héten az elődöntő második mérkőzésén az elsőhöz képest mutattunk nagyon jó dolgokat és amikor megfelelő ritmussal, koncentrációval játszottunk, nagyon jól működött elsősorban a támadásunk. Ugyanúgy ott voltak azonban a rövidzárlatok, kihagyások, amit a Szekszárd keményen kihasznált. Küzdöttünk az utolsó leheletünkig és mindent megpróbáltunk, még az utolsó negyedben is visszajöttünk, de kijött a két csapat közötti különbség. Elsősorban a tapasztalati részre gondolok, a Szekszárd kevesebbet hibázott. Úgy megyünk bele a bronzcsatába, hogy ezeket az elődöntőben elkövetett hibákat is próbáljuk kijavítani.

Mindenképpen szeretnénk a bronzérmet megszerezni. Ahogy már a négybe jutás is egy jó megkoronázása volt a szezonnak, a bronzérem főleg az lenne. Keményen dolgoztunk egész évben, szépen is játszottunk és szeretnénk feltenni az “i”-re a pontot. Kemény küzdelmet várok, ismerjük egymást, három meccset játszottunk. A Diósgyőr egy nagyon jó csapat, amit a Sopron elleni elődöntőben is bizonyítottak. Veszélyesek, egy rutinos irányítóval rendelkeznek Medgyessy Dóra személyében és jól ötvözik az egyéni kreatív játékot a csapatjátékkal. Ki kell emelni a koncentráció jelentőségét, a pillanatnyi forma dönthet, illetve az, hogy ki fog az utolsó pillanatokban is élesebben küzdeni. Az lesz nagyon fontos, hogy a mi akaratunk érvényesüljön. Védekezésben próbáljuk minél jobban kiszorítani a DVTK-t. Tudjuk, hogy gyorsan, kreatívan játszanak. Lassítani kell a játékukat és Medgyessy Dórát minél jobban kivenni. Támadásban pedig a védekezés olvasása lesz az elsődleges, mert többféle védekezést variál a Diósgyőr.

Földi Attila, vezetőedző Aluinvent DVTK: A bronzcsata előtt nehezebb lett a helyzetünk, mert kilencen maradtunk. Ebben a pillanatban fiatalt beépíteni már nagyon nehéz. Ennyi idő alatt a taktikai repertoárt nem lehet kellőképpen elsajátítani. Megpróbálunk felkészülni, amennyire lehet. Bízom benne, hogy a lányok nagyon jó reakciót, nagyfokú motiváltságot fognak mutatni minden körülmény ellenére. Azt gondolom, hogy a szezon során sokat fejlődtünk akarat, harcosság terén. Ezúttal is azt emelném ki, amit mondtam az elődöntő után: a kialakult helyzet megnehezíti a dolgunkat a bronzcsata előtt, de nem változtat a céljainkon. Mi ugyanúgy szeretnénk harcolni a bronzéremért és szeretnénk kialakítani egy jó párharcot a Győrrel.

A Magyar Kupa negyeddöntője teljesen más mérkőzés, más szituáció volt. Ott egy meccsen kellett legyőzni az ellenfelet. Apró meglepetésekkel lehet változást elérni, mi akkor például a negyedik negyedben zónavédekezéssel sok mindent tudtunk alakítani. Ez most egy több mérkőzésen eldőlő párharc lesz. Annyiban viszont hasonló a helyzet, hogy rajtunk nincs teher és ez nagyon nagy plussz. Felszabadultan mehetünk bele, lelkesen, harcosan. Én kívülről úgy érzem, hogy a Győr szeretné ezt a jó szezonját megkoronázni egy éremmel és ez jelenthet nyomást a vállukon. A miénken most nincs ilyen és a mi szempontunkból nagyon sokszor éreztem azt, hogy mennyire jól működtünk, amikor “underdog” pozícióból játszottunk és fordítva: nekünk is mennyire nem ízlett, amikor rajtunk volt nyomás. Ezt igyekszünk meglovagolni.

Hirdetés