Hirdetés
Magyarország

Uni Győr MÉLY-ÚT – Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Szerdán 17 órától az UNI Győr MÉLY-ÚT fogadja az Aluinvent DVTK együttesét. A találkozó felvezetéseként a két vezetőedzőt kértük arra, hogy értékelje csapata szombati mérkőzését és vázolja várakozásait a szerdai összecsapással kapcsolatban.

UNI Győr MÉLY-ÚT – Aluinvent DVTK
Bajnokság, 4. forduló
Győr, Egyetemi csarnok, szerda 17:00

Iványi Dalma, UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedző: A szombati mérkőzés nagyon jól sikerült. Amit vártunk, azt teljes egészében megcsinálta a csapat. Visszaszereztük a ritmusunkat a szerdai vereség után. Jó ritmusban, gyorsan, agresszívan játszottunk. Próbáltunk egyszerű kosárlabdát játszani és kihasználni a belső területeken mutatkozó fölényünket. Én teljes mértékben elégedett vagyok. A kulcsjátékosokat is tudtuk pihentetni. Mindenki, aki pályára került, megtette a magáét. Ezzel a lendülettel szeretnénk továbbmenni a szerdai találkozóra. A DVTK egy nagyon jó és veszélyes csapat, még akkor is, ha Kristine Vitola távozása és Pusztai Petra hiánya miatt kevesebben vannak. Fontos lesz, hogy mi irányítsunk olyan szempontból, hogy agresszív védekezéssel kiszorítsuk a DVTK játékosait és elvegyük tőlük a lehetőséget, hogy az erősségeiket kihasználják. Ebből az agresszív védekezésből szeretnénk nagy ritmussal játszani, gyors támadásokat vezetni. Mi többen vagyunk, tehát a fizikai előnyünket érvényesíteni kell. Támadásban törekszünk az egyszerűbb megoldásokra. Fontos feladat támadni a gyűrűt, veszélyesnek lenni és megtalálni az adott pillanatban a megoldásokat az ellenfél védésére. Azt várom, hogy jó ritmussal, agresszívan játszunk és a mi akaratunk kell, hogy érvényesüljön a mérkőzésen.

Földi Attila, Aluinvent DVTK vezetőedző: A PEAC elleni mérkőzés nehéz helyzetben érkezett. A Fenerbahce-ba igazoló Kristine Vitolát elveszítettük, valamint Pusztai Petra sem léphetett pályára. Nyilván a Pécsnek is meg voltak a maga nehézségei. Összességében azt gondolom, hogy kicsit görcsösek voltunk. Idő előtt akartuk megoldani, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ezért kapkodtunk, nem pontosan csináltuk a dolgokat. A védekezésben láttam előrelépést. Függetlenül attól, hogy sok hibával játszottunk, a harciasságunkkal nem volt baj. Majdnem vesztett helyzetből fordítottunk. Annak ellenére, hogy másként képzeltük el a szombati meccset, ez nagy löketet kell, hogy adjon és szerintem fog is. Sok fiatal hozzá tudott tenni. Bízom benne, hogy ezt fogják tudni folytatni Győrben. Nem tudom, hogy mennyire egészülünk ki arra a mérkőzésre. Elég nehéz helyzetben vagyunk ilyen szempontból, de maximálisan megpróbálunk felkészülni. Annak ellenére, hogy döcögősebb volt a játék a szezon elejétől kezdve, abszolút győzelmi ambíciókkal utazunk. Tudjuk, hogy a Győr nagyon erős csapat, jó légiósaik vannak. Gondolok itt főleg Beatrice Mompremierre és Brianna Kieselre, de megvannak a magunk céljai és győzni szeretnénk Győrben.

Hirdetés