Hirdetés
Magyarország

Ukrán csapatot lát vendégül a Győr:

:

Hirdetés

Szerdán 18 órától az ukrán BC Prometey együttesét fogadja az UNI-Győr – MÉLY-ÚT az Európa Kupa 2. fordulójában. Iványi Dalma, vezetőedzőt kérkeztük a várakozásairól.

Október 20., szerda
18:00 UNI-Győr-MÉLY-ÚT – BC-Prometey
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Amel Dahra, Iain Macdonald, Veronika Vavrova (Eleonora Rangelova)

A hétvégén elhagyta a győri klubot Aari McDonald. “Álmainkban sem gondoltunk volna, de utána próbáltuk úgy megfogni: még nagyobb teret és lehetőséget ad több játékosnak arra, hogy jobban odategye magát. Még nagyobb felelősség hárul az itt maradt játékosokra és nekik kell vállalni, előrébb lépni vezér-szereplővé. Ezt próbáltuk a csapat felé kommunikálni és alapvetően egész szépen reagáltunk erre a szituációra a Sopron elleni mérkőzésen.” – mondta Iványi Dalma az amerikai játékos távozásáról.

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vasárnap 67-43-as vereséget szenvedett Sopronban.

“A vereség ellenére elégedett vagyok a soproni mérkőzéssel. Két negyedben szinte egált játszottunk. Bár 20 pont felett kaptunk ki, de egyenrangú partnerei tudtuk lenni a Sopronnak. Egy jó mérkőzést vívtunk és örülök neki, hogy 67 ponton tudtuk tartani a csapatukat. Ők is elmondták és látszott is rajtuk, hogy fáradtak voltak és kicsit néha enerváltabban mozogtak, mint szerettek volna. Azt gondolom, hogy az is hozzájárult ehhez, hogy a védekezésünk nagyon kemény volt. Annak örültem, hogy a lányok felvették a kesztyűt. Sokat ütköztek. Fizikálisan próbálták ellensúlyozni a magasság és kilóbeli különbségeket főleg palánk alatt. Megmutatták azt az arcukat is, hogy tudunk úgy is védekezi, ahogy igazából szeretnénk.” értékelt a győriek vezetőedzője, akit a támadójátékról is kérdeztünk.

“Rengeteget kivett belőlünk a védekezés. Támadásban próbáltuk ugyanazt végrehajtani, ami Törökországban volt a taktikai elgondolásunk, hogy kontrolláljuk a játék ritmusát. Jó helyzetkihasználással dolgozzunk és próbáljuk megtalálni azt, hogy egyszer-egyszer megkerülünk és könnyű kosarakat igyekszünk dobni. Szerettünk volna hosszabb támadásokat is vezetni. Ezeket megcsináltuk és alakítottunk is ki sok helyzetet, de a lábunk több támadásnál már elfogyott. Ez betudható annak, hogy védekezésben elfáradtunk, illetve egy Sopron szintű csapat ellen fél másodpercig vagyunk ott üresen és ha nem dobjuk el időben, ritmusban, akkor annál nem lesz jobb helyzet. Túlpasszolgattuk többször és ezzel ránk is égett a támadó-idő. A támadásnál összességében abban volt a probléma, hogy a végére elfáradtunk. Annak viszont örülök, hogy sok helyzetet tudtunk kialakítani.” – jelentette ki Iványi Dalma.

A győri csapathoz visszatért Beatrice Mompremier a hétvégén, aki már szerdán be is mutatkozhat a Prometey ellen. Az ukránok az első fordulóban 86-64-re verték a Sepsi-SIC gárdáját.

“Szeretnénk megmutatni, hogy erős és jó csapat vagyunk. Beatrice érkezése sokat számít és dob a csapaton minden szempontból. Kérdéses, hogy milyen formában lesz. Vasárnap érkezett, hétfőn átmozgat és kedden tud edzeni rendesen. Az ukrán csapatot ismerjük, vannak ismerős játékosok és ugyanaz az edző, mint tavaly. Szépen játszottak otthon a Sepsiszentgyörgy ellen és magabiztos győzelmet arattak. Lendületben vannak, magabiztosan, önbizalommal telve fognak megérkezni. Remélem, hogy sikerül a győzelmet kiharcolni itthon. Alapvetően ugyanazok lesznek az elveink és a kulcsdolgok, mint volt az elmúlt két mérkőzésen. Igyekszünk jól védekezni. Fontos lesz a kizárás, mert szépen mennek és jók a magas embereik. A Sepsi ellen is rengeteg lepattanót szedtek. Ez kulcsfontosságú, hogy ebben hogy tudunk föléjük kerekedni. Van két jó amerikai játékosuk, akik közül az egyik jó dobó kintről. Hasonló lesz, mint a török ellenfelünk. Szeretném, hogy támadásban hasonlóan kontrollálva a ritmust, koncentráltan, jó helyzeteket kialakítva játszunk, de reményeink szerint jobban fogjuk befejezni, mint tettük azt Sopronban.” – fogalmazott Iványi Dalma.

A Prometey Ariel Atkins és Joyner Holmes személyében két amerikai játékost igazolt. Minőségi erősítésnek számítanak, akikkel szintet is léptek az elmúlt évadhoz képest. Atkins 26 ponttal vezette győzelemre csapatát múlt héten.

“Elsősorban Ariel Atkins személyében jobbak, mint tavaly voltak. Szeretik a gyors játékot, a kicsit szabad játékot. Fontos lesz, hogy mennyire tudjuk őket lelassítani és fontos lesz az egy-egy védekezés, hogy ezt a szabadabb játékot mennyire tudjuk megállítani” – mondta Iványi Dalma.

Hirdetés