Hirdetés
Magyarország

A BEAC-ot látja vendégül a Győr:

:

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés

Szombaton 17 órától az UNI-Győr – MÉLY-ÚT az ELTE-BEAC Újbudát fogadja a bajnokság 8. fordulójában. Iványi Dalmát, az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

November 20., szombat
17:00 UNI-Győr – MÉLY-ÚT – ELTE-BEAC Újbuda
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Tóth Cecília, Csabai-Kaskötő Brigitta, Varga-Záray Katalin (Sarkadi-Nagy Ágnes)

“Nagyon vegyes volt ez a 10 napunk.” – mondta Iványi Dalma a válogatott szünetről. “Három játékos szerepelt a válogatottakban, két magyar és egy szlovák válogatottat adtunk. Akik itthon maradtak, kaptak négy nap pihenőt és múlt héten kezdték meg a munkát. Ez egy kicsit specifikus, mert vannak, illetve voltak sérültjeink, akik nem tudtak edzésmunkát végezni vagy csak könnyítettet. Dubei Debóra és Weninger Virág kezdte meg a visszatérését. A múlt héten inkább egyéni dolgokkal tudtak foglalkozni a két másodedzővel a csapat játékosai. Ezen a héten kedden érkeztem vissza a csapathoz és csütörtökről teljes a keret.” – összegzett a győriek vezetőedzője, hangsúlyozva, hogy a játékosok hozzáállására nem lehet panasz.

“Én azt látom, hogy mindenki motiváltan érkezett vissza. A két sérültünk – Dubei Debóra és Weninger Virág – szépen dolgoztak, utolérték magukat és jó edzésmunkát végeznek. A válogatottak is felfrissültek kiszakadva a klub környezetből és visszatérve nagyon szépen dolgoznak. Csütörtökön és pénteken tudtunk felkészülni a szombati napra.”

A Győr a válogatott szünet előtt egy nehezebb időszak után két sikert jegyzett. Előbb a TFSE-MTK otthonában ünnepelhettek győzelmet Iványi Dalma tanítványai, majd az Európa Kupában hazai pályán a török Elazigot múlták felül.

“Nekünk ilyen szempontból – ha mondhatjuk azt – nem jött a legjobbkor a szünet. Felfelé ívelő ágban voltunk. Látszott az erőlépés, fejlődés. A csapat egyre magabiztosabb lett, amit a két győzelem is megerősített. Jó érzésekkel hagytuk abba és az a fontos, hogy itt tudjuk tovább folytatni, erre építkezzünk. Ezt tűztük ki célul és azon vagyunk, hogy folytassuk azt a lendületet, ahol befejeztük a szünet előtt.” – összegzett Iványi Dalma.

A BEAC látogat Győrbe, melyet már nem lehet egy könnyű, papírforma találkozóként felvezetni.

“Egyetértek, egyáltalán nem lehet annak tekinteni.” – erősítette meg felvetésünket Iványi Dalma. “A szombati meccs hatványozottan fontos. Amiatt, hogy miként jövünk vissza a szünetből, milyen ritmussal. Illetve azért is, mert a hazai meccsek közül mindegyiket meg kell nyerni. A BEAC egy kellemetlen ellenfél, már idén is okoztak meglepetést a DVTK legyőzésével. Kemény mérkőzést várok. Azt próbáljuk a csapatban tudatosítani, hogy az elsőtől az utolsó pillanatig fókuszban kell lennünk, koncentrálni kell és fontos lesz, hogy jó védekezéssel, agresszívan, mi irányítsuk a mérkőzést. Maximumot kell hozni, hogy nyerni tudjunk szombaton.”

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés