Hirdetés
Magyarország

UNI-Győr – MÉLY-ÚT – PINKK-Pécsi 424:

:

Hirdetés

A bajnokság 8. fordulójában az UNI-Győr – MÉLY-ÚT fogadja a PINKK Pécsi 424 csapatát. A szerdán 17 órakor kezdődő találkozó előtt a két vezetőedző nyilatkozott a várakozásairól.

UNI-Győr – MÉLY-ÚT – PINKK-Pécsi 424
Bajnokság, 8. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok, szerda 17:00

UNI-Győr – MÉLY-ÚT: Brianna Kiesel, Dombai Réka, Török Ágnes, Kadri Ann-Lass Barnai Judit
PINKK-Pécsi 424: Leslie Vorpahl, Vári Zita, Szücs Lilla, Demeter Nóra, Daugilė Šarauskaitė

Iványi Dalma, UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedző: Nagyon remélem, hogy hasonló stílusban, lendülettel és koncentrációval fogunk játszani, mint tettük azt szombaton. Ugyanazzal a 10 játékossal, az alapvetően “tartalékos” csapatunkkal állunk fel, mint legutóbb. Még annak a fázisában tartunk, hogy mind fizikálisan, mind taktikailag építjük vissza magunkat. A szombati mérkőzésre építkezve kell nekünk szerdán is dolgozni. Fontos lesz, hogy ugyanazzal a kemény, agresszív védekezéssel játszunk, mint ahogy tettük azt Szekszárdon. Támadásban agilisnak, bátornak, határozottnak kell lennünk. Továbbra is keresnünk kell Momrepmier helyét a csapatban. Nagyon szépen dolgozott Szekszárdon és folytatnunk kell vele ezt a munkát, hogy minél több helyzetet találjunk neki. Nekünk fontos lesz, hogy hazai pályán más karakterű, ritmusú csapat ellen az esélyesség terhét elviselve kell jól teljesíteni. Szeretnénk hazai pályán nyerni. A lányoknak is mondtam már Szekszárdon, – közhelyesen hangozhat, de igaz – az a bravúrgyőzelem akkor fog sokat érni, ha a szerdai mérkőzést meg tudjuk nyerni. A teher jobban rajtunk lesz hazai pályán egy ilyen győzelem után. Ezért fontos lesz, hogy a PINKK-et már a mérkőzés elején megállítsuk, mert most ők lehetnek felszabadultabb, teher nélküli lelki állapotban. Fontos lesz, hogy az egész mérkőzésen az elejétől a végéig koncentráltak legyünk és megtörjük a PINKK lendületét.

Vanja Miljkovic, PINKK Pécsi 424 vezetőedző: A Győr nagy győzelmet aratott Szekszárdon és magabiztosan várhatják a folytatást. Karanténban voltak és több játékosuk hiányzott, de még így is jobb meccset játszottak, mint a Szekszárd. Még hét-nyolc játékost forgatva is frissebbnek bizonyultak a bajnokság egyik topcsapatánál. Figyelnünk kell az irányítójukra és a WNBA-ből érkezett centerükre. Ilyen kaliberű játékosok ellen szerepelni komoly tapasztalatot jelent a mieinknek. Nekünk nincsenek ilyen szintű játékosaink, de küzdeni fogunk és mindent megteszünk, hogy jó meccset játsszunk. Hiszem, hogy lehet esélyünk. Nyerjen a jobb.

 

Hirdetés