Hirdetés
Magyarország

UNI-Győr – MÉLY-ÚT – Sopron Basket:

:

Hirdetés

Szombaton 17 órától a bajnokság 13. fordulójában UNI-Győr – MÉLY-ÚT – Sopron Basket találkozót rendezik. A tabella második helyén álló, két vereséggel rendelkező győri gárda vendége a veretlenül listavezető soproni csapat lesz. A bajnoki rangadó előtt a két vezetőedzőt kérdeztük a szerdai mérkőzésük tapasztalatairól és a szombati várakozásaikról.

UNI-Győr – MÉLY-ÚT – Sopron Basket
Bajnokság, 13. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok, szombat 17:00

Iványi Dalma, UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedző: Örülünk a szerdai győzelemnek, mert ezek a kötelezők úgymond a legnehezebbek. Enerváltabban mozogtunk, nem koncentráltunk 100%-osan a védekezésre, ami miatt van egy kis hiányérzetem. Olyan szempontból viszont hasznos volt, hogy sokan pályára léptek és mindenki szerzett pontot. Sok minden megvalósult abból, amit terveztünk. Szombaton Európa egyik legerősebb csapata érkezik. Egy jó erőfelmérőként tekintek erre. Remélem, hogy bátran, magabiztosan fogunk kosárlabdázni. Elsősorban azért szeretném ezt a felszabadultságot látni a lányokon, mert nincs teher rajtunk. Abban kell megtalálni az extra motivációt, hogy megmutassuk magunkat egy ilyen szintű csapat ellen. Nem szabad megijedni, az elejétől a végéig maximális koncentrációra van szükség, mert könyörtelenül megbüntetnek minden egyes apró bizonytalanságból adódó hibát. Ha okosan játszunk, jó ritmussal, illetve agresszív védekezéssel és támadással, akkor reményeim szerint tudunk egy jó mérkőzést kialakítani. Elsősorban azt szeretném, hogy mentálisan és fizikálisan legyünk egyenrangú partnerek.

Gáspár Dávid, Sopron Basket vezetőedző: Idegenben Szekszárdon nyerni nagyon nagy fegyvertény. Ott játszani óriási kihívás minden csapat számára. Mi is abszolút így tekintettünk erre a szerdai mérkőzésre. Ennek tudatában nagyon örömteli, hogy ezt sikerült abszolválni. Jó játékkal tudtuk behúzni a győzelmet. Büszke vagyok a játékosokra és a stábra, hogy jól sikerült a felkészítés. A játékosok szépen kivitelezték azt, amit elterveztünk. Rátérve a Győr mérkőzésre, ugyanez a véleményem. Idén nagyon egységes, szervezett játékot mutatnak. Köszönhető ez a játékosok tehetségének, tudásának, illetve az edzői stáb munkájának. Tiszteletre méltó és komoly ellenfélként tekintek a Győrre. Nagy kihívásként ugrunk neki ennek a mérkőzésnek.

Hirdetés