Hirdetés
Magyarország

UNI Győr MÉLY-ÚT – Vasas Akadémia:

:

Hirdetés

Szombaton 17 órától a bajnokság 21. fordulójában UNI-Győr – MÉLY-ÚT a Vasas Akadémiát fogadja. Korábban mindkét vezetőedző nyilatkozott lapunknak hosszabban, nézzük miként vélekedtek az elmúlt időszakban elvégzett munkáról és a szombati találkozó esélyeiről.

UNI Győr MÉLY-ÚT – Vasas Akadémia
Bajnokság, 21. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok, szombat 17:00

Iványi Dalma, UNI Győr MÉLY-ÚT vezetőedző:  Dolgosan telt a hét. Volt időnk pontosítani és elkezdeni a szezon hátralévő részére a felkészülést. Visszanyúltunk az alapokhoz mind támadásban, mind védekezésben. Fizikálisan is másként alakítottuk kicsit a munkát. Szépen dolgoztak a lányok. Amit elterveztünk, azt elvégeztük és szeretnénk egy jó meccset játszani szombaton.

Szeretném viszontlátni azt az egy-két elemet, amit gyakoroltunk: a labda nélküli mozgásokat, jó elzárásokat és azt, hogy ritmusunkban megtaláljuk az egyensúlyt a gyors játék és az okos, felállt támadás között. Jó mérkőzést várok. A Vasasnak nagyon fontos az alapszakasz utolsó két meccse, hogy kivívják a nyolc közé kerülést. Azt várom, hogy mindent feltesznek egy lapra és keményen fognak küzdeni.

A Vasas egy jó csapat sok fiatal játékossal. Meghatározó lesz, hogy agresszívak, kemények legyünk védekezésben. Várhatóan sok egy-egyet kell védenünk és abból igyekszünk gyors, de szervezett támadásokat vezetni. Azt az előnyünket ki kell használni, hogy hosszabb a kispadunk, magassági és számbeli fölényben vagyunk. Fontos lesz, hogy mélységben menjen be a labda és abból találjunk helyzeteket.

Milos Pavlovic, Vasas Akadémia vezetőedző: A fiatalokkal több egyéni képzés volt az elmúlt két hétben, de egy kis pihenő is belefért mindenkinek. Ahogy mindig is mondtam, számunkra az elsődleges a játékosok fejlesztése. Nem sokat foglalkoztunk a taktikával. Inkább egy egyéni megközelítést alkalmaztunk az edzésekhez, a mérkőzésekre való felkészüléshez, ahhoz, ahogy azokon játszani szeretnénk. Két nagyon kemény mérkőzés vár ránk. Különösen a Győr ellen, akik a kupán nem érték el azt, amit szerettek volna. Így 10 napjuk volt felkészülni és biztosan meg akarják mutatni, hogy ami múlt héten történt, az csak kis baleset és emiatt különösen nehéz lesz nekünk szombaton.

Kifejezetten jó mérkőzést játszottunk januárban a győriekkel. A vége előtt 4-6 perccel még két labdabirtoklás volt csak a különbség. Utána érvényesítették a fölényüket. Amikor ilyen kaliberű csapattal játszunk, akkor minden hibát megbüntetnek. Egy perc alatt kaptunk egy triplát és két ziccert értékesítettek. Ez volt a döntő és a végén ez adta a különbséget az eredményben. Remélem, hogy tudjuk hasznosítani ezt a tapasztalatot, de egy teljesen másik mérkőzés lesz az előttünk álló. Ha egy kicsit tudat alatt lebecsültek minket az elsőn, akkor most biztosan nem fognak. Nálunk pedig nem lesz Budácsik Dorka és Papp Dia, így természetesen favorit a Győr. Sehova nem megyünk feltartott kézzel, sem Győrbe, de még Sopronba sem. Szeretnénk megmutatni a karakterünket, végig küzdeni és a legjobbunkat nyújtani, abból kihozni a legtöbbet, amit az ellenfél enged.

Hirdetés