Hirdetés
Magyarország

UNI-Győr – MÉLY-ÚT – ZTE NKK:

:

Hirdetés

Szerdán 17 órától a bajnokság 14. fordulójában összeméri az erejét az UNI-Győr – MÉLY-ÚT és a ZTE NKK együttese. A találkozó előtt a két vezetőedzőt kérdeztük a hétvégi bajnoki mérkőzésük tapasztalatairól és a szerdai várakozásairól.

UNI-Győr – MÉLY-ÚT – ZTE NKK
Bajnokság, 14. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok, szerda 17:00

Iványi Dalma, UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedző: Nagyon örülök a szombati győzelemnek! Fontos volt több szempontból. A hosszabb kihagyás után egy jó mérkőzéssel tudtuk folytatni. Ahogy előzetesen is elmondtam, nem lehetett biztos benne az ember, hogy milyen állapotban térünk vissza. Egy nehéz ellenfelet győztünk le, akit hazai pályán eddig se sokan és szerintem a későbbiekben sem fognak sokan legyőzni. Az volt a kulcsa, hogy alapvetően mi tudtunk irányítani. Bár sok kosarat kaptunk abból, hogy rendezetlen védelem ellen támadhatott a TF, de mi voltunk azok, akik irányítottunk és mi diktáltuk a ritmust. Nem csak azért, mert eredményben mi jártunk előrébb, de ha kellett, lelassítottuk a játékot, védekezésre kényszerítettük az ellenfelet, amikor kellett, mi is gyorsan játszottunk. Gratulálok a csapatnak, hogy így tértünk vissza a szünet után. Ezt próbáljuk továbbvinni a ZTE ellen. Vannak javítani való dolgok és vissza kell még kerülni a ritmusba. Erre szeretnénk a hangsúlyt helyezni, tovább csiszolni a támadó és a védőjátékot és gyakorolni olyanokat, amiket a bajnokság hátralevő részében szeretnénk alkalmazni. Ettől függetlenül mindig az aktuális mérkőzésre készülünk és a lányoknak is azt mondom, hogy minden ellenfelünket megtisztelünk azzal, hogy a tudásunk maximumát nyújtjuk. Meg kell találni az aktuális célokat, feladatokat. Törekszünk arra, hogy mély rotációval játszunk, minél több játékos szerepet kapjon, amit megérdemelnek az edzésmunka alapján és szükséges, hogy meccsben legyenek.

Ambrus Péter, ZTE NKK vezetőedző: Egy hosszú szünet után tértünk vissza a hétvégén és nagyobb arányú vereséget szenvedtünk a Ceglédtől. Nem örültem ennek az eredménynek, elsősorban a mutatott játék képe nem tetszett. Meg voltunk tizedelve, két alapemberünk nem játszott sérülés miatt és így kevés rotációs lehetőségünk maradt. Ennek ellenére a fiatalok nem tudtak élni annyira a lehetőséggel. Ez alól Horváth Fruzsina a kivétel, akiben megvolt az a harcias játék, amit mindenkitől várnék. Szerintem lehetett volna szorosabb is, ha mindenki így áll hozzá. Ezzel áttérnék a szerdai Győr elleni mérkőzésre. Ezt szeretném látni a csapaton, hogy minden egyes labdáért küzdenek. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Ezt tudjuk és reálisan látjuk a helyzetünket, de nem lehet úgy felmenni a pályára, hogy előre feladjuk és átrohan rajtunk az ellenfél. A negyedek végén sokkal jobban kell koncentrálni. A harcias modort kell elővenniük és bírnunk akkor is, ha esetleg nem olyan lesz a játékvezetés, amire gondolunk egy adott szituáció kapcsán. Ezt szeretném viszontlátni a lányoktól. Ezen felül a saját dolgainkat igyekszünk gyakorolni, hogy azokat minél jobban megvalósítsuk.

Hirdetés