Hirdetés
Magyarország

A PEAC együttesét látja vendégül az UNI-Győr – MÉLY-ÚT:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap 17 órától a bajnokság 9. fordulójában az UNI-Győr – MÉLY-ÚT az NKA Universitas PEAC gárdáját látja vendégül. Iványi Dalmát, az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedzőjét kérdeztük a szerdai Európa Kupa mérkőzés tapasztalatairól és a vasárnapi összecsapással kapcsolatos várakozásairól.

November 28., vasárnap
17:00 UNI-Győr – MÉLY-ÚT – NKA Universitas PEAC
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, dr. Mészáros Balázs, Frányó Péter (Dernei Gábor)

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT szerdán 94-68-as vereséget szenvedett az ukrán BC Prometey otthonában. Bár nagy lett a különbség a végére, de akadtak biztató jelek a győrieknél. Beszélgetésünk elején erről kérdeztük Iványi Dalmát.

“Egy negyedünk sikerült rosszul. Ez a harmadik, amikor 16 pontos különbség lett közte. A másik három negyedben – ha az eredményt nézzük – az szépen mutat. Megint a szokásos hibákat követtük el a dekoncentráltsággal, azzal, hogy a siettetett támadások után kaptunk könnyű indítás kosarakat és sokszor az 1-1 védekezésünk volt lyukas. Ahogy mondtad, tényleg a meccs egyes részeiben voltak szép jelek, ahol felvettük a küzdelmet. Amikor türelmesen és taktikusan támadtunk, akkor mi tudtunk könnyű dobóhelyzetet kialakítani.”  – fogalmazott a győriek vezetőedzője, akit arról is kérdeztünk, hogy látszódik-e felfelé ívelő szakasz a csapaton.

“Most ezen a meccsen helyenként látszott az, hogy visszaköszönnek dolgok. Viszont sokszor vagy a koncentráció hiánya miatt vagy pillanatnyi kihagyás miatt visszasüllyedtünk a régi mederbe. Ez biztosan egy hosszú folyamat lesz és úgy működik majd mérkőzéseken is, ha 100%-osan koncentrálunk. Egy pillanatra sem lehet kihagyni.” – tette hozzá Iványi Dalma.

Fotó: FIBA.Basketball

Az UNI-Győr- MÉLY-ÚT vasárnap a PEAC ellen folytatja. A pécsiek eddig mindössze a két Euroligás csapattól, a Soprontól és a Szekszárdtól szenvedtek vereséget.

“A PEAC-on már a szezon elején látszódott, hogy szépen összerakták a csapatot. Az egész felkészülést együtt tudták végezni. Nagy önbizalommal játszanak. Egyben van a támadásuk, védekezésük. Azt a gondolatot tudnám folytatni, amiről az előbb szó volt. Csak akkor van esélyünk jó meccset játszani, ha az elejétől a végéig koncentrálunk és 100%-ot adunk. Mind akartban, mind odafigyelésben nagyon pontosnak kell lennünk.” – mondta a győriek szakvezetője.

A Győr jelenlegi helyzetében sok minden fejben dől el. Zárásul így egy kicsit az emberi oldalára is kitértünk a beszélgetésünk alkalmával.

“Biztos, hogy átérzi a csapat. Az is nehéz, hogy tavaly nem voltunk ilyen szituációban, amihez visszanyúlnának a játékosok. Nehezítő körülmények mindig vannak, most is betegség, sérülés hátráltat minket. Én azt gondolom, az a kulcs, hogy megértetni mindenkivel: semmi mással, mint kemény munkával fog átfordulni a teljesítményünk. Ez most egyre nehezebb és nehezebb lesz, mert mi alapvetően a magabiztosságunkat, önbizalmunkat veszítjük el. Ezért a mindenek feletti küzdelem és akarat lesz a legfontosabb.” – összegzett Iványi Dalma.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés