Hirdetés
Magyarország

A TFSE-MTK-t látja vendégül az UNI-Győr – MÉLY-ÚT



:

:

Fotó: Makovics Kornél – Mediaworks/Tolnai Népújság

Hirdetés

Szombaton 17 órától az UNI-Győr – MÉLY-ÚT a TFSE-MTK együttesét látja vendégül. Iványi Dalmát, a győriek vezetőedzőjét kérdeztük a múlt heti szekszárdi bajnoki rangadóról és a szombati mérkőzésre történő felkészülésről.

Január 22., szombat
17:00 UNI-Győr – MÉLY-ÚT – TFSE-MTK
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Pozsonyi László, Major Ádám (dr. Gincsai János Péter)

Múlt héten az UNI-Győr – MÉLY-ÚT bajnoki rangadón 75-67-es vereséget szenvedett az Atomerőmű KSC Szekszárd otthonában.

“Sajnálom és szomorú vagyok, hogy nem sikerült nyernünk. Nem játszottunk jól, saját hibánkból született ez az eredmény. Nem voltunk eléggé élesek. Túl nagy előnyt adtunk a Szekszárdnak az első félidei puha védekezésünkkel. Az egész első félidő során engedtük, hogy ők irányítsák a mérkőzés ritmusát. Támadásban fegyelmezetlenek voltunk és nem koncentráltunk megfelelően arra, hogy mit szeretnénk játszani, hol szeretnénk helyzeteket kialakítani, ahogy tettük azt a Sopron ellen. Ez bizonyult a kulcsnak, hogy a Szekszárd sokkal keményebben játszott, sokkal jobban akarta a győzelmet. Több mindent megtett érte. Folyamatosan futottunk az eredmény után és reagáltunk, ahelyett, hogy mi irányítottunk volna.” – tekintett vissza a találkozóra az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedzője.

A győriek a címvédő Sopront legyőzték, de a szekszárdi mérkőzésre a bravúrral járó érzelmi többletet nem tudta továbbvinni a csapat. Iványi Dalmát erről is kérdeztük.

“Ide szeretnénk eljutni, hogy mindenki ellen 100%-ot tudjunk adni. Ne elégedjünk meg azzal az eredménnyel, hogy megvertük a Sopront, hanem az még nagyobb munkára és még többre sarkalljon minket. Dolgozunk azon, hogy úgy fel tudjunk töltődni gyorsan egy olyan – ahogy te mondtad – “érzelmi töltet” után, hogy azt követően képesek legyünk ugyanúgy továbbmenni.” – fogalmazott a győriek vezetőedzője.

Fotó: Makovics Kornél – Mediaworks/Tolnai Népújság

Két bajnoki csúcsrangadó után most egy más versenyhelyzet következik a Győr számára, hiszen a TFSE-MTK-t fogadják, ahol esélyesként lépnek pályára.

“Győzni szeretnénk. Nagyon kellemetlen ellenfél a TF, akik ellen nehéz játszani. Ezt megtapasztaltuk az őszi mérkőzésen is. Nagyon fontos lesz és bízom benne, hogy a szekszárdi vereség arra ösztönzi a lányokat, hogy még összeszedettebbek, keményebbek legyenek. Mindenképpen szigorítani kell a védekezésünkön. Vissza kell ahhoz térni, hogy itt most mi irányítsuk majd a mérkőzés ritmusát. Fontos megtalálni úgy az ellenfél gyenge pontjait, hogy támadásban és védekezésben tudatosan használjuk ki az előnyünket. Kerek egész meccset várok, a játékot tekintve koncentráltan, kellő agresszivitással, precizitással. Akkor tudjuk megszerezni a győzelmet. Ez a saját ritmusunk miatt is fontos lenne, hogy a vereséget követően visszataláljunk ahhoz a magabiztossághoz, ritmushoz, ahol előtte voltunk.” – fogalmazott Iványi Dalma.

A két gárda őszi mérkőzésén magas posztokon dominált a Győr. Beatrice Mompremier és a most sérült Török Ági 23-23 pontot szerzett a 75-65-ös siker alkalmával. Ugyanakkor Iványi Dalma arra figyelmeztetett, hogy nem szabad kizárólag centerposztra kihegyezni a csapat játékát.

“Valóban sok mérkőzésen kell, hogy domináljunk bent. Ott van az egyik erősségünk, de Jordin Canada érkezésével a külső sorba, irányítóposzton is minőségi lépést tettünk előre. Támadásszervezésben és megbontásban is. Azt szeretném elérni és akkor lehetünk sikeresek, ha több lábon álló együttes leszünk. Azon kívül, hogy vannak fókuszpontok, fontos, hogy 4-5 játékos tegyen hozzá és veszélyeztetni tudjon. Mindig megtaláljuk, hogy az éppen lejátszott játékban hol vagyunk erősek. Ez hol a külső poszt, hol a belső. Egyszer 2-2-ből, egyszer egy külső dobással. Ha ezt tudjuk jól variálni és folyamatosan koncentráltan így játszunk, akkor vagyunk a legveszélyesebbek.” – fogalmazott Iványi Dalma, akit zárásul az új légiósok Jordin Canada és Albina Razheva beépítéséről is kérdeztünk.

“Minden nappal előrébb lépünk a beépítésükben. Szépen dolgoznak, jó embereket ismertünk meg a személyükben. Mindent megtesznek azért, hogy minél inkább megszokják azt, hogy mit szeretnénk játszani és úgymond beszokjanak a csapatba. Mindig van egy-két változtatás ilyenkor, amivel jobban rájuk szabunk néhány dolgot. Ezeken még bőven kell dolgozni, de ahogy mondtam: napról napra egyre komfortosabban érzik ők is magukat és a csapat is őket.”

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés