Hirdetés
Archivum

Universiade 2015: a címvédõ következik a negyeddöntõben:

:

Hirdetés

Csütörtökön magyar idõ szerint 13 óra 30 perctõl a címvédõ Egyesült Államok válogatottja ellen lép pályára az Universiade nõi kosárlabda tornájának negyeddöntõjében a magyar válogatott.

A lehetõ legnehezebb ellenfél vár a magyar lányokra és ez igaz még akkor is, ha a korábbi Universiadék alkalmával találkozhattunk valamivel ismertebb nevekbõl álló amerikai csapattal. Ebben a keretükben négy olyan játékos van Diamond DeShields, Rebecca Greenwell, Erica McCall és Mercedes Russell személyében, akik 2012-ben U17-es Világbajnokságot nyertek. Az amerikai versenyrendszerben nagy presztízse van az Universiade részvételnek és biztosak lehetünk benne, hogy az ezúttal pályára lépõk közül is többeket – a felsoroltakon túl is – a profik között láthatunk majd.

Az amerikaiak természetesen mind a három meccsüket megnyerték a tornán. Olaszországot, Kínát és Csehországot verték. A legszorosabb találkozójuk az olaszok elleni volt, ahol mindössze 80-66-os sikert ünnepelhettek. Ez részben annak köszönhetõ, hogy 33 eladott labdát jegyeztek fel az amerikai csapatnál. Nem véletlenül nyilatkozta azt Joe McKeown szövetségi kapitány a lefújás után, hogy többet kell kommunikálniuk a játékosoknak a pályán, mert ez a pontatlanság a torna hajrájában megbosszulhatja magát.

Az amerikaiak legjobb meccse a csehek elleni volt. Itt egy olyan elsõ negyedet produkáltak, amire még a harcedzett tengerentúli szakírók is felkapták a fejüket. Úgy vezettek 10 perc után 30-15-re, hogy 15 mezõnykísérletükbõl 14 sikeresnek bizonyult. Az egészpályás letámadásukkal gyakorlatilag megfojtották riválisuk játékát. Amiért hálatlan feladat egy világversenyen az amerikaiak ellen játszani, hogy még akkor is szinte lehetetlen legyõzni õket, amikor nincs jó napjuk. Erre kiváló példa az olaszok helytállása, de veresége az elsõ játéknapról.

Ami a magyar csapatot illeti, elégedettek lehetünk az eddigi teljesítménnyel. Mányoky Judit sérülésével csökkent a variációs lehetõségek száma és Kanada ellen Balla Dorottya hiánya is érzõdött a rotáción. Ettõl függetlenül mindig volt, aki vezérré tudott elõlépni. Érkeztek extra teljesítmények, míg Szamosi Amadea esetében a három mérkõzésbõl három dupla-dupla önmagáért beszél. Az amerikaiak ellen egy jó meccs elérése lehet a cél, viszont a folytatásban az 5-8. helyért bármi benne van egy felszabadult játékkal. Látva a statisztikákat és a nemzetközi televíziós mûsorfolyamba bekerülõ néhány nõi mérkõzést, abban a mezõnyben lehet keresnivalónk.

Hirdetés