Hirdetés
Archivum

USA – Ausztrália Vb-döntõre készülve:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárul az U19-es Világbajnokság Bangkokban. A döntõ és a bronzcsata ugyanazokat a párosításokat hozza, mint a 2018-as felnõtt Világbajnokságon.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A döntõben USA és Ausztrália, a 3. helyért Belgium és Spanyolország mérkõzik Bangkokban. Kis túlzással nem csak a tavalyi felnõtt VB párosításai ismétlõdnek, de ide másolhatnánk a tenerife-i záró nap beharangozóját is. Hasonló erények vezettek oda az érintett válogatottaktól, hogy most az érmekért játszhatnak.

USA minden tekintetben dominál. Amíg a mieink elleni csoportmeccs kapcsán még azt írtuk, hogy összességében nem hoznak kiemelkedõ tornát, azóta úgy ível felfelé a formájuk. Az amerikaik kapcsán soha nem a számokat kell nézni, hanem azt a hihetetlen sebességbeli, fizikális fölényt és meccsrutint, ami a legjobbakká teszi õket.

A csoportkörben Ausztrália egy félidõn át zseniálisan tartotta magát. A harmadik negyed ritmusváltására nem volt válaszuk. A palánk alatt továbbra is extrák. Még az USA-nál is több lepattanót átlagolnak, szám szerint 57-et meccsenként. Ha sebességben és külsõ dobásokban tudják tartani a lépést, szorosabb meccs is kialakulhat.

A bronzcsatát nézve elmondható, hogy Belgium és Spanyolország azzal, hogy abszolút a korosztályában szerepel, a legerõsebb európai gárdák ebben a mezõnyben. A belgáknál a Massey-testvérpár köré épülve – a nemzetközi szaksajtó véleményével maximálisan azonosulva – mi is egy ikonikus generációt várunk, amely hosszú éveken át a felnõttek között is dominálhat. A spanyoloknál pedig – ahogy életkorban, tornáról tornára lépdelnek felfelé a játékosok – minden tekintetben megmutatkoznak a felnõtt csapataikra is jellemzõ erõsségek. Sebességben, játékszervezésben és a védekezés hatékonyságában.

A FIBA Youtube csatornáján minden mérkõzés élõben követhetõ

Hirdetés