Hirdetés
3x3

USA az első olimpiai döntős 3×3-ban

USA - Franciaország 18-16

Tokyo 2020, 3x3-as kosárlabda, elődöntő
Tokió, Aomi Urban Sports Park
Juras, Ghizdareanu (Vukoje)

USA: Kelsey Plum 6, Jackie Young 1, Stefanie Dolson 5, Allisha Gray 6.

Franciaország: Marie-Eve Paget 3, Ana Maria Filip 8, Laetitia Guapo 3, Migna Touré 2

Hirdetés

A 3×3-as olimpiai kosárlabda torna első elődöntőjében az Egyesült Államok válogatottja 18-16-ra legyőzte Franciaországot.

Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első megszakításhoz 7-6-os amerikai előnyről érkeztek a felek. Visszatérve a pályára, az Egyesült Államok rögtön egy duplával indított Kelsey Plum révén, majd egy újabb pontot szerezve 10-6-ra léptek el. Kulcspillanatok voltak ezek, hiszen megnyílt az esély USA előtt a döntő futásra. Ennél a négy pontnál jobban azonban nem tudtak ellépni.

Franciaország hatalmasat küzdött és 12-11-re, illetve 15-14-re felzárkóztak. Erre Plum válaszolt büntetővel, de Migna Touré és Laetitia Guapo találataival 16-16-nál egyenlített Franciaország. 1 perc 7 másodperc volt hátra ekkor, de a folytatásban mezőnykosár már nem született. Az Egyesült Államok büntetőket harcolt ki és ezekből kettőt értékesítve behúzta a sikert. Még az utolsó másodpercekben is támadt az egyenlítésért a francia csapat, de a teljes utolsó percre igaz az, hogy nem volt dobóhelyzetük.

Statisztika ITT

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés