Hirdetés
3x3

USA és az Orosz Olimpia Bizottság csapata mérkőzik a 3×3-as olimpiai döntőben:

:

Hirdetés

Szerdán 14 óra 55 perctől rendezik a tokiói olimpián a 3×3-as kosárlabda torna női döntőjét, melyen az USA és az Orosz Olimpia Bizottság csapata méri össze az erejét.

Az elődöntők alkalmával USA 18-16-ra verte Franciaországot, míg az Orosz Olimpia Bizottság csapata 21-14-re Kínát. Mondhatjuk, hogy álomdöntő jött össze, hiszen ez a két gárda végzett a csoportkört követően az első két pozícióban. Ennek megfelelően kiemeltként egyenes ágon jutottak az elődöntőbe. Összességében is elmondható, hogy ezen két együttes mutatta a legkomplexebb teljesítményt a szombat óta tartó erőpróba alkalmával.

Az elődöntőben az amerikaiak mindössze egy távoli dobást értékesítve, de az eladott labdáik számát rendkívüli alacsonyan tartva verték a franciákat. A döntő pillanatokban egyértelműen jobb döntéseket hozva húzták be a sikert. Még az is belefért, hogy a tornán az eddigi legrosszabb mezőnymutatójukkal zártak. Kelsey Plum és Allisha Gray 6-6 pontot ért el. Az oroszok Yulia Kozik 10 és Olga Frolkina 9 pontjával múlták felül a kínaiakat. Négy sikeres távoli dobásuk volt, nyerték a lepattanócsatát és ők is mindössze öt eladott labdával zártak.

A csoportkörben az amerikaiak 20-16-ra verték az oroszokat. Az akkor még két veretlen gárda csatája volt. Három perccel a vége előtt 14-11-re még az oroszok mentek, de a hajrában érvényesítette fizikális fölényét USA. Allisha Gray 8, Stefanie Dolson 5 pontot ért el. Az volt az oroszok egyetlen mérkőzése, amikor 50% alatt maradt a mezőnymutatójuk. USA akkor az egypontos kísérleteiket nézve a 18-ból 11-et célba juttatott.

Az olimpia döntőn magyar érdekeltség is lesz, Tóth Cecília játékvezetőként működik közre.

Statisztika:

Hirdetés