Hirdetés
Nagyvilág

USA és Szerbia a FIBA erősorrend élén:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) az olimpiai női kosárlabda torna rajtjához közeledve nyilvánosságra hozta az aktualizált erősorrendjét. USA, Szerbia és Kína áll az első három helyen.

Az Egyesült Államok kapcsán kiemelték, hogy a felkészülésük nem alakult a tervek szerint a két vereséggel, de ez a FIBA szakírói szerint még motiváltabbá is teheti a címvédőt. Ráadásul az Egyesült Államok az olimpiákon nem csak nyerni szokott, hanem nagyon szokott nyerni – zárja sorait a nemzetközi szövetség összeállítása.

Szerbiát a mély kerete, a mentális ereje és a csapatszellem miatt emelték a második helyre. Kína került a harmadik pozícióba, akik ugyan több, mint egy éve nem vívtak tétmérkőzést, de az erős belső soruk, a fiatal tehetségek és az igazi harcosok egyvelegéből álló keretük előkelő helyre teszi őket.

A negyedik helyre Franciaország került, míg az ötödikre Ausztráliát tették. Azért rakták ötödikre a 2018-as világbajnokság ezüstérmesét, mert Liz Cambage kiválása után 2-8. helyig bárhol lehetnének és így a középút mellett tették le a voksukat.

Az európai résztvevők közül Belgiumot és Spanyolországot a 6-7. helyre tették. Mindkét esetben kiemelik, hogy akár az érem sem lenne meglepetés, de a nagy bizonytalanság a csapatok formája kapcsán.

A házigazda Japán a 8., Kanada a 9., Nigéria a 10., Dél-Korea a 11., míg a 12. Puerto Rico.

A teljes összeállítás ITT olvasható.

Hirdetés