Hirdetés
Archivum

USA-Kanada döntõt rendeznek az Universiadén:

:

Hirdetés

Szombaton lejátszották az Universiade nõi kosárlabda tornájának elõdöntõit, melyeken eldõlt, hogy a fináléban az Egyesült Államok és Kanada méri össze az erejét.

Az elsõ elõdöntõben Kanada 70-60-ra legyõzte Oroszországot. A kanadai együttes az elsõ percektõl kezdve uralta az összecsapást. Az elsõ negyed végén 18-9-es elõnyben voltak, a félidõben pedig már 39-26-ra vezettek. A harmadik negyedben elérte a 20 pontot is a differencia, mely után az oroszok hosszú hajrát nyitottak, de 6 pontnál közelebb nem kerültek.

A második elõdöntõ jóval nagyobb izgalmakat hozott, mely során az amerikai válogatott mindössze kétszeri hosszabbítás után tudta legyõzni 102-98-ra Japánt. A japánok nagyon bekezdtek, az elsõ negyed hajrájában 28-13-ra is vezettek. Az amerikaiak már a második negyed közepén egyenlítettek, de tartósan nem tudták megfordítani a meccset. A félidõben 58-57-es japán vezetésrõl árulkodott az eredményjelzõ.

A harmadik negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A nagy dobópárbajban a záró szakaszban 84-79-nél kisebb elõnybe került az amerikai együttes, de az utolsó percben Japán hosszabbításra mentette a meccset. Az elsõ ráadásban szintén az USA került elõnybe, de a japánok nagyot küzdve egyenlítettek. A második hosszabbításban viszont érvényesült az amerikai csapat fizikai fölénye. A gyõztes gárda legeredményesebbje a 25 pontos Mercedes Russell volt.

A Kanada – Egyesült Államok döntõt hétfõn 11 órától rendezik. A magyar válogatott vasárnap 13 óra 30 perctõl játszik Tajvannal a 7. helyért.

Eredmények
Kanada – Oroszország 70-60
USA – Japán 102-98 (kétszeri hosszabbítás után)

Hirdetés