Hirdetés
Archivum

USA – Spanyolország finálé lesz az U17-es Világbajnokságon:

:

Hirdetés

Érvényesült a papírforma az elõdöntõben az amszterdami U17-es Világbajnokságon. Az Egyesült Államok válogatottja 25 ponttal verte Kanadát, míg a spanyolok 29 ponttal bizonyultak jobbnak Japánnál. Összefoglaló.

Az amerikaiak ezúttal nem voltak annyira lehengerlõek, mint a korábbi összecsapásaikon. Kanada 18 percen át 10 ponton belül tartotta a különbséget. A szünetben végül 41-30-ra vezettek az amerikaiak, majd a harmadik negyed közepén is még csak 46-38-as elõnyben voltak. Ezt követõen azonban ritmust váltott a címvédõ és a harmadik szakasz végére pillanatok alatt 59-40-re léptek el. A negyedik negyedben már csak a különbség volt kérdéses, az amerikaiak legeredményesebbje a 11 pontos Linnae Harper volt.

A spanyolok nagyon tudnak valamit. Megérte, hogy „véletlenül” olyan vereséget szenvedtek az utolsó csoportmérkõzésen, amivel elkerültek az amerikaiak ágáról. Japán egyértelmûen könnyebb ellenfél volt az elõdöntõben, ráadásul az ázsiai gárda nem is tudta azt hozni, amit az eddigi találkozóin. A hispánok az elsõ félidõben még csak 45-36-os elõnyben voltak, de a második 20 percet 46-26-ra nyerték. A spanyolok legeredményesebbjeinek a 27 pontos Leticia Romero és a 21 pontos Maria Arrojo bizonyultak.

Eredmények
Kanada – USA 59-84
Spanyolország – Japán 91-62

5-8. helyért
Olaszország – Belgium 63-55
Hollandia – Ausztrália 58-82

A világbajnokság döntõjét vasárnap 16 órától rendezik.

Hirdetés