Hirdetés
Archivum

USA-val és Oroszországgal egy csoportban a magyar válogatott az U18-as 3×3-as VB-n:

:

Hirdetés

Június 3. és 7. között Mongólia fõvárosa Ulánbátor ad otthont az U18-as 3×3-as Világbajnokságnak. A FIBA elkészítette a torna csoportjainak beosztását.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A jól ismert lebonyolítás szerint az U18-as Világbajnokságot 20-20 leány és fiú válogatott részvételével bonyolítják le. Ezen korcsoport számára a szakágban 2017 után rendeznek ismét Világbajnokságot. Az elmúlt nyáron, 2018-ban nem szerepelt a programban ez a torna. A válogatottak ugyanis a saját kontinentális megmérettetéseik mellett októberben az Ifjúsági Olimpia 3×3-as kosárlabda tornáján vehettek részt. Válogatottunk Debrecenben az U18-as Európa-bajnokságon és az Ifjúsági Olimpián is a negyeddöntõig menetelt.

A magyar válogatott a Világranglistán elfoglalt elõkelõ pozíciójának köszönhetõen vívta ki a részvételi jogot a tornára. A mieinket a B-csoportba osztották be, ahol a két legnagyobb nemzet képviselõivel is találkoznak Földi Attila tanítványai. A magyar lányok ugyanis egy ötösbe kerültek az Ifjúsági Olimpia aranyérmesével, az Egyesült Államokkal és Oroszországgal. A csoportot Új-Zéland és Lengyelország teszi teljessé.

A leány csoportok beosztása:

A-csoport: Kína, Sri Lanka, Ukrajna, Mexikó, Egyiptom.

B-csoport: Oroszország, Magyarország, Új-Zéland, USA, Lengyelország.

C-csoport: Franciaország, Hollandia, Mongólia, Fülöp-szigetek, Csehország.

D-csoport: Indonézia, Románia, Svájc, Japán, Belgium.

Hirdetés