Hirdetés
Archivum

USK Praha – Nymburk döntõ lesz Csehországban:

:

Hirdetés

A hétvégén kialakult Csehországban a bajnoki döntõ párosítása. A fináléban az Euroliga 2015-ös gyõztese és idén is Final Four résztvevõ USK Praha, illetve az Európa Kupából a magyar szurkolók által is jól ismert Nymburk találkozik.

Mindkét gárda a negyeddöntõ és az elõdöntõ párharcát is 3-0-ra nyerte. Az USK Praha a negyeddöntõben a Karlovy Vary-t ütötte ki. A párharc érdekessége az volt, hogy Natalia Hejkova együttese mindhárom mérkõzésen 100 pont fölé jutott. A Nymburk a VS Prahával negyeddöntõzött, itt is nagy különbség alakult ki mindhárom összecsapáson.

A szombat este lezárult elõdöntõkben az USK Praha a Kara Trutnovot 3-0-ra verte. A két csapat közötti különbséget jól érzékelteti, hogy a párharc legszorosabb meccsén is 26 ponttal nyertek a címvédõ prágaiak. A Nymburk ellenfele a Hradec Králové volt. Ez a csata is 3-0-s végeredménnyel zárult, itt viszont az elsõ és a harmadik felvonás szoros végjátékban dõlt el.

Csehországban az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó bajnoki döntõ párharc az Euroliga Final Four-t követõen április 21-én kezdõdik. A bajnoki finálé utolsó játéknapja a kiírás szerint május 4., szükség esetén ekkor kerülne sor a sorsdöntõ ötödik meccsre.

Hirdetés