Hirdetés
Magyarország

Út az Eb-döntőig: csoportgyőzelmet érő siker Szerbia ellen

Hirdetés

Tavaly július 6. és 14. között rendezték Bosznia-Hercegovina fővárosában Szarajevóban az A-divíziós U18-as Európa-bajnokságot, melyen a magyar válogatott a döntőig menetelt. A következő egy hét során felidézzük a válogatottunk remek szereplését.

A keret tagjai: Budácsik Dorottya, Kéita Aya, Angyal Barbara, Horváth Fruzsina, Boros Berta, Dombai Réka, Varga Alíz, Wentzel Nóra, Szirony Dorina, Mányoky Réka, Boros Júlia és Kiss Angelika.
A vezetőedző Völgyi Péter, segítői Iványi Dalma és Tullner Krisztián. A stáb tagjai Molnár László gyúró és Fűzy András csapatvezető.

Július 8-án vívta utolsó csoportmérkőzését a magyar válogatott. Az ellenfél Szerbia volt, akiket 71-54-re győztek le a mieink. A második negyed nagy változást hozott. 18-17 után 20-4-es sorozattal hagytuk állva riválisunkat, 20 perc után 38-21-re mentünk.

A harmadik negyed első perceiben ehhez a nagy szériához egy újabb 7-0-s futást tettek hozzá a magyar lányok, ezzel lényegében eldöntve a győztes kilétét. A legeredményesebb a 21 pontos Dombai Réka lett.

Ezzel a sikerével a magyar csapat megnyerte a torna B-csoportját. A nyolcaddöntõben Belgium lett a rivális, de arra az emlékezetes csatára a 10-i múltidézőben tekintünk vissza.

A mérkőzés statisztikai lapja ITT olvasható

A mérkőzés teljes felvétele:

Fotó: FIBA.Basketball