Hirdetés
Magyarország

Út az Eb-döntőig: drámai csatában kivívott továbbjutás a nyolcaddöntőben:

:

Hirdetés

Tavaly július 6. és 14. között rendezték Bosznia-Hercegovina fővárosában Szarajevóban az A-divíziós U18-as Európa-bajnokságot, melyen a magyar válogatott a döntőig menetelt. A következő egy hét során felidézzük a válogatottunk remek szereplését.

A keret tagjai: Budácsik Dorottya, Kéita Aya, Angyal Barbara, Horváth Fruzsina, Boros Berta, Dombai Réka, Varga Alíz, Wentzel Nóra, Szirony Dorina, Mányoky Réka, Boros Júlia és Kiss Angelika.
A vezetőedző Völgyi Péter, segítői Iványi Dalma és Tullner Krisztián. A stáb tagjai Molnár László gyúró és Fűzy András csapatvezető.

Július 10-én került sor a Belgium elleni nyolcaddöntőre, mely drámai izgalmakat hozott. A 34-31-es félidőt követően 43-35-re sikerült elszakadni a harmadik etapban. Erre azonban 11-3-as belga futás érkezett válaszul, ezzel 46-46-nál egyenlítettek. Fél perccel a rendes játékidő vége előtt a belgák 64-62-re mentek, de Angyal Barbara egyenlített. Ekkor még 9 másodperc volt hátra és mivel senki nem talált be, jöhetett a ráadás.

A hosszabbítást a magyar lányok 6-0-val indították és innen a belgáknak már nem volt visszaút. “Mélyebb rotációnknak és talán a korosztályban meglévő nagyobb meccsrutinnak köszönhetõen mentálisan és fizikálisan is jobban bírtuk a hajrát.” – emeltük ki az akkori beszámolónkban. A 83-73-as diadal során Dombai Réka 22 pontot ért el, míg Kiss Angelika 20 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát jegyzett.

A mérkőzés statisztikai lapja megtekinthető ITT

A találkozó teljes felvétele:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés