Hirdetés
Magyarország

Út az Eb-döntőig: győztes bemutatkozás Fehéroroszország ellen:

:

Hirdetés

Tavaly július 6. és 14. között rendezték Bosznia-Hercegovina fővárosában Szarajevóban az A-divíziós U18-as Európa-bajnokságot, melyen a magyar válogatott a döntőig menetelt. A következő egy hét során felidézzük a válogatottunk remek szereplését.

A keret tagjai: Budácsik Dorottya, Kéita Aya, Angyal Barbara, Horváth Fruzsina, Boros Berta, Dombai Réka, Varga Alíz, Wentzel Nóra, Szirony Dorina, Mányoky Réka, Boros Júlia és Kiss Angelika.
A vezetőedző Völgyi Péter, segítői Iványi Dalma és Tullner Krisztián. Stáb tagjai Molnár László gyúró és Fűzy András csapatvezető.

Az első mérkőzésen egy évvel ezelőtt Fehéroroszország volt a rivális. Frissen jutottak fel az A-divízióba és több játékosuk szerepelt a hazai rendezésű U17-es világbajnokságon 15. helyezett gárdából. Oda kellett figyelni ellenük, különösen úgy, hogy egy nagy torna nyitó meccse soha nem egyszerű. A második etap elején 25-24-nél még vezetett is riválisunk. Innen azonban 30-5-ös sorozattal zárták a mieink az első félidőt. Ez döntőnek bizonyult.

Az 54-29-ről induló harmadik negyedben már a másnapi oroszok elleni csoportrangadót tarthatta szem előtt válogatottunk. A kulcsemberek játékideje 9 és 21 perc között alakult. Egy ideális felhozó találkozót láthattuk, mely megalapozta a jó folytatást. Dombai Réka 19 ponttal lett a legeredményesebb, míg Varga Alíz 14 ponttal zárt.

A mérkőzés felvétele

Hirdetés