Hirdetés
Magyarország

Út az Eb-döntőig: remek játékkal jutott a fináléba a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Tavaly július 6. és 14. között rendezték Bosznia-Hercegovina fővárosában Szarajevóban az A-divíziós U18-as Európa-bajnokságot, melyen a magyar válogatott a döntőig menetelt. A következő egy hét során felidézzük a válogatottunk remek szereplését.

A keret tagjai: Budácsik Dorottya, Kéita Aya, Angyal Barbara, Horváth Fruzsina, Boros Berta, Dombai Réka, Varga Alíz, Wentzel Nóra, Szirony Dorina, Mányoky Réka, Boros Júlia és Kiss Angelika.
A vezetőedző Völgyi Péter, segítői Iványi Dalma és Tullner Krisztián. A stáb tagjai Molnár László gyúró és Fűzy András csapatvezető.

Július 13-án került sor a Franciaország elleni elődöntőre. A mieink remek játékkal, 67-56-os győzelemmel vívták ki a döntőbe jutást.  A magyar csapat villámrajtot vett, 6-6 után sikerült elszakadni a francia válogatottól. Az első negyedet 18-13-as vezetéssel zártuk. A válogatottunk a folytatásban érett játékkal menedzselte az előnyét.

A legnagyobb differencia az első 20 percben 7 egység volt. A félidő hajrájában ugyan maradtak ki lehetőségek, de 3 ponttal így is előrébb jártunk a szünetben. A harmadik negyed elején 34-33-nál rövid időre átvette a vezetést riválisunk. 38-38 után azonban újra a magyar csapat akarata érvényesült. Az 51-43-ról induló záró szakaszban 56-50-re visszajött ellenfelünk, de a győzelem nem forgott veszélyben. Dombai Réka 16 ponttal, 7 lepattanóval és 7 gólpasszal lett a mezőny legjobbja az elődöntőben.

A mérkőzés statisztikai lapja megtekinthető ITT

A találkozó teljes felvétele az alábbiakban látható:

Hirdetés