Hirdetés
Magyarország

Út az Eb-döntőig: remek játékkal jutott a négy közé a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Tavaly július 6. és 14. között rendezték Bosznia-Hercegovina fővárosában Szarajevóban az A-divíziós U18-as Európa-bajnokságot, melyen a magyar válogatott a döntőig menetelt. A következő egy hét során felidézzük a válogatottunk remek szereplését.

A keret tagjai: Budácsik Dorottya, Kéita Aya, Angyal Barbara, Horváth Fruzsina, Boros Berta, Dombai Réka, Varga Alíz, Wentzel Nóra, Szirony Dorina, Mányoky Réka, Boros Júlia és Kiss Angelika.
A vezetőedző Völgyi Péter, segítői Iványi Dalma és Tullner Krisztián. A stáb tagjai Molnár László gyúró és Fűzy András csapatvezető.

Július 11-én került sor a csehek elleni negyeddöntőre, melyet 90-61-re nyertek meg a magyar lányok. A pontgazdag találkozón 28-25-re vezettek a mieink 10 perc után. A második szakaszban is hasonlóan extra dobóformát mutatott a magyar csapat. Már 39-29-nél elérte a 10 pontot a differencia. A félidőre pedig 57-40-re léptünk el.

Mindkét csapat hosszabbításból érkezett erre a negyeddöntőre, de ahogy az akkori beszámolónkban is kiemeltük: nem lehetett kérdés, hogy melyik a frissebb, felkészültebb gárda. A lányok maximális koncentrációval, remek játékkal nem engedték ki a vezetést, sőt 23-8-ra hozták a harmadik 10 percet. A 80-48-ról induló záró szakaszban pedig már nem volt kérdés a győztes kiléte. A 26 pontos Dombai Réka lett a legeredményesebb.

A mérkőzés statisztikai lapja ITT olvasható

A találkozó teljes felvétele:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés