Hirdetés
USA

Utolsó hazai mérkőzésüket vívják Juhász Dorkáék:

:

Hirdetés

Az Ohio State szombaton az országosan 11. helyen rangsorolt Indianát fogadja.

Két vereség után egy fontos hazai rangadó vár Juhász Dorkáékra. Az Indiana remek szezont fut, sorozatban hat győzelemnél járnak és ha szombaton is nyerni tudnak, akkor a Big Ten konferenciában megdöntik a szakmai program győzelmi rekordját. Az lenne az Indiana számára az évad 13. sikere konferencia-ellenfelek ellen.

Az Ohio State az örökmérleget nézve toronymagas fölényben van az Indianával szemben. A két csapat eddig 80 alkalommal találkozott. Az Ohio State 59 győzelmet gyűjtött ezeken és az utolsó 15 alkalommal diadalmaskodni tudtak. Az Indiana hatmeccses győzelmi sorozata előtt utoljára január 28-án éppen Juhász Dorkáék győzték le őket.

A január végi 78-70-es siker alkalmával az Indiana 11-0-val kezdett, de az első szakasz végére az Ohio State 20-15-re felzárkózott. Onnantól kiegyenlített mérkőzés kerekedett. A záró szakasznak 54-53-ról futottak neki a felek. Az Ohio State 11-0-val indított és 64-54-re léptek el. A megszerzett előnyüket innentől végig őrizték. Juhász Dorka 35 perc alatt 19 pontot és 12 lepattanót ért el.

Az Ohio State sajátos szezont fut. A szakmai program életében korszakosnak számító Kelsey Mitchel-éra óta most először produkáltak három 100 pont feletti mérkőzést. Ugyanakkor azon alkalmak során, amikor a 70 pontot sem érték el, 0-4 a mérlegük. A keretüket nézve öten átlagolnak 10 pont felett. Juhász Dorka 15,3 pont és 11,2 lepattanó átlaggal rendelkezik. Az elmúlt nyolc mérkőzésből hét alkalommal dupla-duplát ért el és mindegyik találkozón kétszámjegyű lepattanót átlagolt.

Fotó: ohiostatebuckeyes.com

Hirdetés