Hirdetés
Archivum

Utolsó másodperces kosárral megszerezte második gyõzelmét a TF:

:

Hirdetés

Drámai mérkõzésen, Miháczi Diána utolsó másodperces találatával a TF együttese 12-11-re legyõzte a szenegáli ISEG gárdáját a 3×3-as Egyetemi Világligán. Ezzel a magyar lányok két gyõzelemmel és egy vereséggel zártak szereplésüket a csoportjuk második helyén.

A TF a 3×3-as Egyetemi Világligán egy gyõzelemmel és egy vereséggel várta a csoportkör utolsó fordulóját. Óriási csatában hosszabbítás után sikerült legyõzni az új-zélandi Lincoln University alakulatát. Ezt követõen a Tsinghua University ellen érvényesült a papírforma, ekkor az ázsiai gárda erõsebbnek bizonyult. Az utolsó rivális a szenegáli ISEG hasonló eredménysort tudhatott magáénak. Õk is alulmaradtak a kínaiakkal szemben, míg nagy csatában legyõzték új-zélandi ellenfelüket.

A szenegáliak gyors és atletikus csapattal érkeztek az eseményre. Akik ellen különösen nehéznek ígérkezett a meccs három bevethetõ játékossal. Nagy volt a tét, hiszen a gyõztes a második, a vesztes pedig a harmadik helyen zárt. Minden résztvevõ a nyolcaddöntõben folytatja, de harmadikként itt egy bombaerõs holland gárda érkezett volna riválisként. A szenegáliak kezdték jobban az igencsak fizikális összecsapást. Már az elsõ percekben 3-0-s elõnyt építettek fel, majd a mérkõzés feléhez érkezve 7-3-ra vezettek. Az utolsó három percbe érkezve 8-6-ra sikerült felzárkózni, ezzel teljesen nyílttá téve a végjátékot.

Kováts Gabriella sérülése miatt továbbra Karlócai Julianna, Miháczi Diána és Varga Barbara felállásban játszó mieink óriásit küzdöttek. Végül Karlócai duplájával 1 perc 56 másodperccel a vége elõtt 10-10-nél sikerült egyenlíteni. Bár mindkét fél elõtt adódott lehetõség, de a következõ egy percben egyik csapat sem talált be. 41 másodperc volt hátra, amikor egy büntetõvel a szenegáliak szereztek vezetést. Varga révén 25 másodperccel a vége elõtt egyenlítettünk. Azonnal idõt kért riválisunk, de nem talált be. Már talán mindenki a hosszabbításra készült a drámai meccsen, ugyanakkor 4.3 másodperc még maradt az órán. Ez pedig elég volt Miháczi bravúros megmozdulásához, aki dudaszós találattal megszerezte a gyõzelmet a mieinknek.

A TF szombaton a legjobb nyolc közé jutásért 7 óra 20 perckor egy másik szenegáli intézmény az UNIDAF alakulatával mérkõzik.

A döntõ találat megtekinthetõ ITT

Hirdetés