Hirdetés
Archivum

Utolsó másodperces kosárral nyertek az ukránok Székesfehérváron:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 69-68-as vereséget szenvedett az idei nyári összetartás elsõ felkészülési mérkõzésén. Az ukrán válogatott gyõztes kosarát kevesebb, mint egy másodperccel a lefújás elõtt D’Andra Moss szerezte.

Írta: Szabó István

Gyors kosárváltással indult a mérkõzés. Fej-fej mellett haladtak a csapatok az elsõ negyedben, míg az utolsó 30 másodpercben két hárompontost is dobtak a vendégek kéz felett. A hat pontos elõnyüket õrizgették az ukránok a második 10 percben, Moss betörésekbõl növelte csapata vezetését. Az amerikai játékos a második félidõben is derekasan próbálkozott, de a mieink jó védekezésüknek köszönhetõen felzárkóztak. Fegyverneky Zsófia és Zele Dorina kosaraival két pontra olvadt a különbség.

Látszott, hogy a kék mezesek nagyon figyeltek Krivacevic Tijanára, rengeteg alkalommal csak személyi hibákkal tudták megállítani. Az õ erõs õrizete árnyékában Raksányi Kriszta és Medgyessy Dóri is ponterõsnek bizonyult. Át is vettük a vezetést az utolsó etapban.

Végül váltott vezetéssel érkeztünk az utolsó percbe. Raksányi Kriszta 20 másodperccel a vége elõtt betörésbõl egy pontos elõnyt hozott a magyar válogatottnak. Moss azonban egy támadólepattanót visszatéve megnyerte a találkozót Ukrajnának hat tizedmásodperccel a végsõ dudaszó elõtt.

Jegyzõkönyv

Magyarország – Ukrajna 68-69 (17-25, 10-14, 25-16, 16-14)
Székesfehérvár 100 nézõ Vezette.: Kapitány, Tõzsér, Praksch

Magyarország: Medgyessy 10/6, Fegyverneky 14/3, Raksányi 12/3, Zele 11, Krivacevic 6. Csere: Licskai 2, Nagy 4, Katona, Varga 7, Mansaré 2
Szöv.kap.: Stefan Svitek

Ukrajna: Moss 20/3, Dobrikova 3/3, Zavidna 5/3, Olkovyk 15/15, Malashenko 15/3. Csere: Yatskovets 6, Polovynka, Spitkovska, Horobets 2, Naumenko 1, Kisilova 2
Szöv.kap.: Volodymir Holopov

Hirdetés