Hirdetés
Archivum

Utolsó másodperces találattal a Schio nyerte az olasz Szuperkupát:

:

Hirdetés

Kifejezetten szórakoztató csatát hozott az olasz Szuperkupa. Végül Jolene Anderson utolsó másodperces találatával a Famila Schio hódította el a trófeát.

Fotó: familabasket.it

Fotó: familabasket.it

Szinte megtelt a Schio csarnoka az elmúlt évad bajnokának és kupagyõztesének találkozójára. A várakozásoknak megfelelõ kiegyenlített játékot hozott az elsõ negyed, melynek végén 18-18 állt az eredményjelzõn. A második szakaszban remek távoli dobásokkal a hazaiak kerültek fölénybe és a félidõben 40-33-ra vezettek.

A harmadik negyedet 5-0-val indította a Schio és ezzel 45-33-ra lépett el kevesebb, mint két perc alatt. Innentõl azonban egy új mérkõzés kezdõdött. Az olimpiai ezüstérmes Laura Nicholls vezérletével támadásban rendezte a sorait a Ragusa és a negyed végére nemcsak utolérték riválisukat, de a vezetést is átvették. 

A záró szakasznak 58-54-rõl vágtak neki a felek. Fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Itt már egyik gárda sem tudott ellépni. 49 másodperc volt hátra, amikor 66-65-ös vezetésre tett szert a Ragusa. A végjátékban sokáig egyik alakulat sem talált be. Végül az utolsó támadás joga a Schio-t illette meg és a dudaszó pillanatában Jolene Anderson szerezte a gyõztes találatot.

Az utolsó másodpercek videón az alábbiakban láthatóak:


Eredmény

Famila Wuber Schio – Passalacqua Ragusa 67 – 66Statisztika

Hirdetés