Hirdetés
Archivum

Utolsó másodperces találattal rangadót nyert a Bourges, 2. az alapszakaszban:

:

Hirdetés

Szombaton este lezárult a francia élvonal alapszakasza. A 22. forduló csúcsrangadója drámai csatát hozott a Bourges és a Lattes Montpellier között.

Fotó: Twitter.com/BourgesBasket

Fotó: Twitter.com/BourgesBasket

A Lyon már korábban bebiztosította az elsõ helyét az alapszakaszban. Ennek megfelelõen egy kicsit álmoskásan, helyenként kifejezetten sok hibával játszva 74-60-ra alulmaradtak a Roche Vendée otthonában. A második és a harmadik csúcsrangadója uralta a címlapokat az utolsó fordulót megelõzõen. Egyszerû volt a képlet a Bourges – Lattes Montpellier csata alkalmával a feldobás elõtt. A gyõztes lesz a második és a vesztes a harmadik.

Végül a Bourges 75-74-es gyõzelmet aratott emlékezetes körülmények között. A két csapat végig fej-fej mellett haladt: 5-6 pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki. Az utolsó perchez váltott vezetéssel érkeztek a felek. Két másodperc volt hátra, amikor Ana Dabovic sikeres büntetõi után 74-73-nál úgy nézett ki, hogy az Európa Kupa fináléjában is érdekelt Lattes Montpellier behúzza a gyõzelmet. Idõkérés, majd oldalbedobás után a dudaszó pillanatéban Katherine Plouffe duplájával a Bourges azonban behúzta a gyõzelmet.

A további eredményeket figyelve ki kell emelni, hogy a Villeneuve d’Ascq hazai pályán 77-71-re alulmaradt a Basket Landes gárdájával szemben és így lemaradt a rájátszásról. Érdekesebb eredmény még, hogy a Nantes Rezé 64-51-re legyõzte az alapszakasz 4. helyezettjét, a Carolo Basket Charleville-Mézières-t.

Az utolsó forduló eredményei
Lattes Montpellier – Bourges 74-75
Saint-Amand – Tarbes 68-76
Villeneuve d’Ascq – Basket Landes 71-77
Nantes Rezé – Charleville-Mézières 64-51
Roche Vendée – Lyon 74-60
Mondeville – Landerneau 58-81

A negyeddöntõk párosítása
Lyon (1) – Tarbes (8)
Bourges (2) – Landerneau (7)
Lattes Montpellier (3) – Basket Landes (6)
Charleville-Mézières (4) – Roche Vendée (5)

Az egyik fél második sikeréig tartó párharcok április 17-én, szerdán kezdõdnek.

Az alapszakasz végeredménye

Ágrajz

Fotó: LFB

Fotó: LFB

Hirdetés