Hirdetés
Magyarország

Utolsó negyedben fordított a Győr, s ezzel megszerezte a győzelmet és az alapszakasz 2. helyet is

Atomerőmű KSC Szekszárd - SERCO UNI Győr 83-75 (25-29, 22-14, 13-15, 15-24)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 22. forduló
Szekszárd, Szekszárd Városi Sportcsarnok
Tóth Cecília, Goda László, Farkas Gábor (Dernei Gábor)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Miklós 13/3, Goree 21, Bálint , Studer 8/3, Dudásová 11/3. Csere: Mányoky -, Krnjic 14, Horváth -, Wallace 8, Boros -, Szűcs -, Holcz -.

SERCO UNI Győr: Ellenberg 18/6, Dombai 15/9, Williams 6, Dubei 11/3, Török 5/3. Csere: Baffy , Oroszová 2, Weninger , Nagy 14/9, Rozmán -, Varga 3, Bach 9/3.

Hirdetés

Az alapszakasz utolsó fordulójában a SERCO UNI Győr bravúros, 83-75-ös győzelmet aratott az Atomerőmű KSC Szekszárd otthonában, bebiztosítva ezzel az alapszakasz második helyét.

A Szekszárd egy 5-0-ás rohammal kezdte a mérkőzést, előszőr Cyesha Goree, majd Studer Ágnes találtak be. Nem kellett azonban sokat várni, s a győriek is elkezdték gyártani a pontokat, majd 7-5-nél két pontra sikerült felzárkózniuk. Egyenlíteni azonban nem tudott Cziczás László együttese, ugyanis Goree újabb közeli találatával ismét elszakadt a hazai gárda. Ezután kosárra-kosár volt a válasz, mígnem ritmust váltottak a vendégek, s Török Ágnes triplájával egy pontra faragták le hátrányukat (13-12). Djokics vezetőedző cserélte játékosait, ami egy pillanatra frissített a szekszárdi gárda játékán, ám 15-15-nél még ennek ellenére is kiegyenlítődött a mérkőzés. Ettől kezdve pedig újból fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egyszer a egyik, majd a másik fél ragadta magához a pár pontos lépéselőnyt, míg nem 17-19-nél hazai időkérés szakította félbe a játékot. Visszatérve Sara Krnjic sikeres büntetőjével folytatódott a mérkőzés, majd Sydney Wallace talált be, mellyel ismét a Szekszárd felé billent a mérleg (20-19). Ekkor kapcsoltak magasabb sebességfokozatba Cziczás László tanítványai. Egy 8-0-ás győri periódus következett, mely 20-27-re változtatta a kijelzőn olvasható állást. Az első játékrész utolsó perceiben még robbantott egyet a KSC, és egy 5-2-es szakasznak köszönhetően végül négy pontra faragták le hátrányukat.

A második felvonás szintén hasonló izgalmakat tartogatott. 29-28-nál egy pontra zárkózott fel Zseljko Djokics együttese, egyenlíteni azonban továbbra sem tudtak. Bach Boglárka sikeres közelije ismét tisztes távolságba helyezte a Győrt, amire még Dombai Réka hárompontosa is rásegített. A vendégek azonban még így sem tudtak jelentősen elszakadni ellenfelüktől. Újabb egy perc elteltével pedig már 33-35-öt regisztrálhattunk. A fáradtság viszont egyre inkább érzékelhető volt a fehér-kék alakulaton, amit a Győr maximálisan kihasznált. Dombai vezetésével a vendégeknek újabb nyolc pontot sikerült felpakolniuk a táblára, mellyel hát pontra nőt előnyük, 36-43-nál mégis vezetőedzőjük, Cziczás László kért időt. Az eligazítás azonban láthatóan nem igazán tett jót együttesének. Visszatérve ugyanis berobbant a Szekszárd, s egy bravúros 11-0-ás rohamnak köszönhetően nemcsak utolérték ellenfelüket, de át is vették a vezetést, sőt, a nagyszünetre négy pontos előnyre tettek szert. A csapatok így tehát 47-43-ról fordulhattak. Az Atomerőmű oldalán többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, Sara Krnjic, Miklós Melinda, illetve Cyesha Goree is átlépte a kétszámjegyű dobott pontot. A Győr csapatából továbbra is Dombai Réka remekelt, aki húsz perc elteltével 13 pontot jegyzett fel neve mellé.

A második félidőt Nagy Dóra hárompontosa indította, amivel a Győr ismét egy pontra tudott felzárkózni. Ezután viszont megint csak a hazaiak vették kézbe az irányítást. Előszőr Wallace, majd Goree, majd ismételten Wallace volt sikeres, amivel 53-46-ra változott az állás. A Győr oldaláról ismét Nagy talált be távolról, a Szekszárd azonban még csírájában elfojtotta a vendégek próbálkozását. Egészen 59-51-ig maximálisan kézben is tartották a dolgokat, ekkor azonban fordult a kocka. Közelről Dombai Réka, majd messziről Aaryn Ellenberg volt sikeres, majd Ellenberg újabb találatai után már csupán egy ponttal ment a fehér-kék gárda. Jókor kapcsolódott be Studer Ágnes, kinek kosarával tisztes távolságban tudták tartani a Győrt, azonban csak idő kérdése volt, s Cziczás Lászlóék ismét felzárkóztak. A harmadik negyed végül 60-59-el zárulhatott. A mérkőzés záró szakasza pedig abban a ritmusban folytatódott, ahogy a harmadik végződött. Tovább menetelt a Győr, majd 60-61-nél fordítani tudtak, innentől kezdve pedig egy pillanatra sem engedték ki kezeik közül az irányítást. A menetelést végül 64-69-nél Zseljko Djokics időkérése szakította félbe, visszatérve azonban változatlanul folytatódtak az események. Bár a Szekszárd mondhatni végig ott maradt ellenfele sarkában, Cziczás László tanítványai magabiztosan tartották előnyüket, mely 70-79-nél már kilenc pontnál járt. Ekkor ismét hazai időkérés következett, rendezni azonban már nem igazán tudta sorait a KSC. A találkozó végén még Peyton Williams, illetve Nagy Dóra is rátett egy lapáttal csapatuk teljesítményére, mellyel kialakult a 83-75-ös végeredmény. Ezzel a győzelemmel a SERCO UNI Győr nem csupán a mérkőzést nyerte meg, de egyben az alapszakasz második helyét is kiharcolta, minekután a PEAC ugyanekkor a Sopron Basket ellen aratott bravúr győzelmet.

Hirdetés