Hirdetés
Archivum

Útra kelt a 3×3-as válogatott Jekatyerinburgba:

:

Hirdetés

Július 9-én és 10-én a FIBA 3×3 Women’s Series jekatyerinburgi állomásán szerepel a magyar válogatott Károlyi Andrea együttese vasárnap kelt útra Oroszországba.

A magyar csapat a FIBA új nõi sorozatának elsõ három tornáját kihagyta, így Károlyi Andrea együttese Jekatyerinburgban debütál majd a 3×3 Women’s Series alkalmával. Arról már korábban hírt adtunk, hogy a sorozatba hat játékost lehet nevezni. A Világbajnokságon látott négyes, tehát Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia és Theodoreán Alexandra mellett Böröndy Vivien, illetve Szabó Petra alkotja a bõ keretet. Jekatyerinburgba a Goree, Papp, Theodoreán trió mellett Böröndy Vivien utazik még.

“Medgyessy Dórinak már befizetett nyaralása volt, amikor kiderültek a sorozat részletei és neveztünk. A hatos keret miatt azonban engedik a változtatást a szabályok.” – mondta Károlyi Andrea szövetségi kapitány, akit elsõsorban arról kérdeztünk, hogy miként lehet felpörögni a Világbajnokság után erre a tornára. Egyáltalán hol kell elhelyezni szurkolóként a FIBA 3×3 Women’s Series egyes állomásainak jelentõségét.

“Két hét kihagyás után játszunk újra. Természetesen minden meccsnek úgy megyünk neki, hogy meg akarjuk nyerni. Emellett szem elõtt tartva azt, hogy ezeknek a tornáknak a pontgyûjtés a szerepe. Itt még a negyedik hellyel is annyi pontot lehet gyûjteni, mint a világbajnoki aranyéremmel. A fõ szempont tehát a pontgyûjtés. Nekünk a következõ kiemelten nagy feladat a debreceni Európa-bajnokság.” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Jekatyerinburgban nyolc csapat szerepel. A mieink a B-csoportba nyertek besorolást Mongólia, Csehország és Fehéroroszország mellé. A másik négyest Franciaország, USA, a házigazda Oroszország és Románia alkotja. A két csoportgyõztes alanyi jogon elõdöntõs. A másodikak és a harmadikak keresztbe játszanak a négy közé jutásért. Jekatyerinburg most elõször rendez ilyen rangos 3×3-as eseményt, de Károlyi Andrea profi körülményekre számít.

“Semmi konkrétumot nem tudunk a tornáról. Ha abból indulok ki, hogy az elmúlt több, mint tíz évben hányszor voltam Jekatyerinburgban és láttam milyen fejlõdésen ment keresztül a város, az ottani szervezés, akkor azt gondolom: olyan torna elé nézünk, aminek nagyon meg fogják adni a módját.” – összegzett Károlyi Andrea, aki elmondta, hogy az oroszországi erõpróba után szerdán azonnal utaznak Lignanóba a lányokkal, ahol a FIBA 3×3 Women’s Series ötödik fordulóján szerepelnek.

Hirdetés