Hirdetés
Archivum

Útra kelt a 3×3-as válogatott Manilába:

:

Hirdetés

Hétfõn este útra kelt a Fülöp-szigetekre, Manilába a 3×3-as Világbajnokság helyszínére a magyar válogatott.

 

We are coming Manila! 💪🏼🏀🇭🇺#whun3x3 #fiba3x3 #letsplay3x3 #3x3wc #manila 🇵🇭

Magyar Nõi 3×3-as válogatott🏀 (@whun3x3) által megosztott bejegyzés,

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a magyar válogatott versenyzõ keretét a Világbajnokságon Bozóki Bettina, Medgyessy Dóra, Ruják Nóra és Theodoreán Alexandra alkotja. A szerdai kerethirdetés után már ebben az összeállításban Kecskeméten került sor a hétvégén a csapat fõpróbájára. A magyar válogatott a rangos mezõnnyel kiírt tornán második helyen zárt Szerbia mögött. Errõl is kérdeztük Károlyi Andrea szövetségi kapitányt, akit éppen az indulás elõtt értünk utol.

„Jó erõfelmérõ volt Manila elõtt. Azért jó, hogy nem egy „õrült nagy sikerrel” zárult a felkészülés. Így érzik a lányok, hogy a hátralévõ öt napban a VB kezdetéig még van feladat. Játszottunk azzal a szerb csapattal, akikkel nagy valószínûséggel az andorrai Eb-selejtezõn leszünk egy csoportban. Tõlük kikaptunk 21-19-re a döntõben. Ez jó idõben jött pofon. A tornán, amikor úgy mentünk ki a meccsre, hogy teljesen 100%-al koncentrálva, akkor nagyon jól játszottak a lányok.” – fogalmazott megkeresésünkre Károlyi Andrea.

A magyar csapat egy hónap közös munkán van túl. „Az elején egy sebtében magunknak rendezett tornát sikerült csak csinálni. Ott talán jó lett volna, ha egy rendes nemzetközi tornán részt tudunk venni. Én azt gondolom ettõl függetlenül, hogy nem kell azzal foglalkozni, mi volt négy héttel ezelõtt. Dolgoztak a lányok becsülettel végig. Mindent megcsináltunk, amit elterveztünk. Nyugodt szívvel indulunk neki ennek az elég hosszú utazásnak.” – összegzett válogatottunk szövetségi kapitánya.

A magyar válogatott a Világbajnokságon a D-csoportba került. A csapat június 8-án, pénteken magyar idõ szerint 10 óra 20 perctõl Hollandia ellen mutatkozik be. Ezen a napon még egy meccs szerepel a programban, 11 óra 40 perctõl ugyanis Spanyolország ellen lépnek pályára a mieink. Túlzás nélkül állítható, hogy amióta 3×3-as világversenyeket rendeznek, a magyar válogatottnak ilyen erõs csoportriválisai nem voltak. Ezzel a gondolattal Károlyi Andrea is egyetértett beszélgetésünk alkalmával.

„A legelsõ meccs lesz talán a legfontosabb a csoportban. Egy olyan holland csapat ellen lépünk pályára, akivel még egyszer sem játszottunk. Pedig ez már a negyedik Világbajnokság, amire utazunk.” – mondta a szövetségi kapitány. A csoportkör június 10-én, vasárnap folytatódik Ekkor 8 óra 50 perctõl Németország lesz az ellenfél, majd 13 órától a házigazda Fülöp-szigetek válogatottja következik. Egy világversenyen, legyen szó bármilyen sportágról, a házigazda ellen oda kell figyelni. „Nagy valószínûséggel nem képviselnek olyan nagy erõt, de mivel hazai pályán vannak, nem lehet õket félvállról venni.” – tette hozzá Károlyi Andrea.

A csoportkörbõl az elsõ két helyezett jut az egyenes kieséses szakaszba, melynek mérkõzéseit június 12-én, kedden bonyolítják le. Az aranyesélyes gárdákat nézve a legtöbb nemzetközi esélylatolgatás a címvédõ orosz válogatottat emeli ki, de egy év kihagyás után visszatér a nõi mezõnybe az Egyesült Államok is. „Az amerikai válogatottat nem ismerjük. Õk mindig olyanok, hogy lehetnek elképesztõen extrák, de lehetnek nem annyira jók is. Az oroszok ugyanazzal a csapattal vannak, akikkel tavaly is végigjátszották a nyarat. Õk egy csoportban szerepelnek a másik ágon. Ha mi továbbjutunk a csoportból és bejutunk a négy közé, akkor a döntõbe jutásért vagy USA vagy Oroszország lenne nagy valószínûséggel az ellenfél. Addig viszont már a helyszínen fel tudjuk mérni, hogy ténylegesen milyen játékerõt képviselnek.” – nyilatkozta lapunknak Károlyi Andrea.

Hirdetés