Hirdetés
Magyarország

Útra kelt a DVTK Athénba:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától az Olympiacos otthonában lép pályára Európa Kupa rájátszás visszavágón az Aluinvent DVTK. Az első mérkőzésen 59-54-es győzelmet aratott a magyar csapat.

Sűrű hete van az Aluinvent DVTK-nak. A csapat szerdán reggel kelt útra Bécsből Athén felé. A csütörtöki összecsapás után pedig a hangsúly már a vasárnapi bajnoki rangadón lesz, miután Szekszárdon szerepelnek Medgyessy Dóráék. Az a találkozó pedig az alapszakasz végkimenetele szempontjából is döntő.

A DVTK felkészülését tekintve a legfontosabb, hogy a nagy feladatok előtt mindenki bevethető. A miskolci gárda jó formában várja az előttünk álló időszakot, miután szombaton az első 2020-as meccsén hatékony, eredményes játékkal 89-64-re verte a Győrt.

Úgy gondolom, hogy a DVTK minden mérkőzésen győzelmi szándékkal lép pályára, és ez most sem lesz másként. Ez még akkor is így van, ha vasárnap rendkívül fontos bajnoki vár ránk Szekszárdon. Borzasztóan kemény menetelésben vagyunk, ugyanis már kedden délután elutaztunk előbb Kapuvárra edzeni, majd a mosonmagyaróvári éjszakát követően reggel Bécsből repültünk el Athénba. A csütörtök esti találkozó után pénteken délelőtt fogunk hazaérkezni, de szombaton már indulunk is Szekszárdra. Ez két könnyebb ellenféllel játszva is megerőltető menet lenne, nemhogy két Európa-klasszis együttes ellen. A helyzetünk tehát nem egyszerű, de mindenképpen továbbjutási szándékkal lépünk pályára csütörtökön. Szerencsére mindenki egészséges, teljes csapattal vesszük fel a küzdelmet az Olympiacos ellen.

– fogalmazott Cziczás László, vezetőedző a klub honlapján.

Hirdetés