Hirdetés
Archivum

Útra kelt a magyar válogatott Tiranába:

:

Hirdetés

Szombaton 17 órától Tiranában Albánia vendégeként lép pályára kulcsfontosságú Eb-selejtezõ mérkõzésen a magyar válogatott. A 2019-es kontinenstornára való kvalifikáció szempontjából minden pontnak lehet jelentõsége. A magyar küldöttség pénteken kelt útra.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk: a szakmai stáb döntése értelmében Tiranában Studer Ágnes, Nagy Dóra, Fegyverneky Zsófia, Raksányi Krisztina, Lelik Réka, Dubei Debóra, Gereben Lívia, Hegedûs-Õri Györgyi, Varga Zsófia, Barnai Judit, Határ Bernadett és Cyesha Goree összeállításban szerepel a magyar válogatott.

„Én úgy gondolom, hogy jelen pillanatban ez a legjobb magyar válogatott. Ennek a magyar válogatottnak kell a lehetõ legtöbbet megtennie azért, hogy minél nagyobb különbséggel nyerjen Albániában.” – fogalmazott Székely Norbert az M4 Sportnak az indulás elõtt a repülõtéren. Elvitathatatlanul jelent egy lelki terhet a feltörekvõ fiatalokkal kiegészített keret tagjainak, hogy figyelni kell a különbséget. A szövetségi kapitány azonban reményét fejezte ki, hogy a csapat megfelelõen reagálja le ezt a nehéz szituációt.

„A veszély az életünk. Azt gondolom, nyilván mindenhol feltûnik ez. Hiszek abban, hogy ezek a játékosok képesek ezt levetkõzni. Ahogy múlt évben például Studer Ágnes levetkõzte Litvániában és húzóemberként tudott azonnal belépni a rendszerbe. Én bízom benne, hogy így lesz ezúttal is az érkezõkkel és a rutinos játékosokkal kiegészülve ez egy ütõképes válogatottá válik.” – összegzett a szakember rövid televíziós nyilatkozatában.

Azt a részletes beharangozónkban is kiemeltük: Albánia a 2019-es Eb-selejtezõk egyik legszerényebb játékerõt képviselõ válogatottjával rendelkezik. Tavaly Miskolcon 137-48-ra vertük riválisunkat. Ugyanakkor lebecsülni nem szabad õket. Litvánia ellen például legutóbb februárban már 61 pontig jutottak, ami mindenképpen figyelemre méltó teljesítmény. Bár szépen kirajzolódnak majd a lehetõségek az eredmények ismeretében, de az biztos, hogy matematikailag szombaton még semmi nem fog eldõlni. Válogatottunk Oroszországban zárja jövõ héten szerdán a selejtezõket.

Már az is eldõlt, hogy a stáb tervei szerint a fentebb bemutatott keret a jekatyerinburgi találkozóra két helyen fog változni. Fegyverneky Zsófia és Hegedûs-Õri Györgyi helyett Katona Szidónia és Kiss Virág kerül a csapatba. Egy ilyen összetett versenyrendszerben bármi megtörténhet. Érdemes azonban a pontkülönbséget figyelve a tiranai és a jekatyerinburgi meccset együtt kezelni. Minden józan számítás szerint, ha a magyar válogatott a két idegenbeli túrát minimum +20-as pontkülönbséggel lehozza, akkor készülhet a kontinenstornára.

Az Albánia elleni találkozót a tervek szerint szombaton 17 órától a FIBA Youtube csatornáján élõben lehet követni:

Hirdetés