Hirdetés
Archivum

Útra kelt a Világbajnokságra az U18-as 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken a déli órákban Moszkva érintésével útra kelt Mongóliába, Ulánbátorba az U18-as 3×3-as válogatottunk a korosztályos Világbajnokságra.

A csapat egy sûrû és eseménydús idõszakon van túl. A felkészülést nem könnyítette meg, hogy fiatal versenyzõ korosztály ellenére igencsak korai idõpontba tette a tornát a nemzetközi szövetség. A nyári korosztályos világversenyek során 2019-ben az U18-as 3×3-as Világbajnokság az elsõ. Még az iskolai idõszak végén, nem sokkal a 5-5 bajnokságok zárását követõen.

Csapatunknak márciusban egy, áprilisban több rövidebb, majd május 20-tól egy hosszabb összetartása volt. Az utazó keret tagjai, tehát Dénes Anna, Schlégl Odett, Szerencsés Tamara és Varga Eszter az elmúlt hétvégén Lengyelországban szerepeltek nemzetközi tornán. Itt Varga Eszter orr törést szenvedett, de óriási akaraterõrõl és kitartásról tanúbizonyságot téve csapatkapitányunk maszkban szerepelve vállalta a Világbajnokságon a részvételt.

A felkészülés utolsó hetében a stáb a kemény edzésmunkát két csapatépítõ programmal egészítette ki. A lányok ellátogattak a Bory-várba, majd az ESC-APE szabadulószobába. A csapat péntek reggelre tervezett járatát törölték, de a déli moszkvai indulás sem okoz fennakadást az utazásban.

A magyar válogatott a Világbajnokságon június 4-én, kedden magyar idõ szerint reggel 7 órától Lengyelország ellen debütál. Aznap 8 óra 30 perctõl Oroszország lesz a rivális. Ezt követõen csütörtökön 8 óra 30 perctõl Új-Zélanddal, majd 10 órától az Egyesült Államokkal mérkõzünk. Ezzel zárulnak a csoportküzdelmek. A bombaerõs ötös csoportból az elsõ két helyezett folytatja az egyenes kieséses szakaszban a negyeddöntõben.

Hirdetés