Hirdetés
Archivum

Vajda Anna a BEAC szakmai stábjában:

:

Hirdetés

Aktív pályafutásának befejezését követõen a BEAC szakmai stábjában helyezkedett el Vajda Anna. A Törökországból hazatérõ klasszis a felnõtt csapat másodedzõje lesz, egyéni képzéseket tart majd, emellett õ felel a teljes szakosztály erõnléti programjáért és az utánpótlásban is szerepet szánnak neki a klubnál. Részletek a BEAC közleményében.

Forrás: BEAC Sajtóközlemény

Két év törökországi légióskodás után hazatér Magyarországra és a jövõ évben a BEAC-ot erõsíti Vajda Anna. A sokszoros magyar válogatott, többszörös bajnok és kupagyõztes Nusi aktív játékos-pályafutása befejeztével csatlakozik csapatunkhoz, ahol több területen is számít rá a szakosztály vezetése.

Vajda Annát, azaz Nusit, aligha kell bemutatni a magyar kosárlabdát ismerõknek. A BSE-bõl indulva két soproni évad után öt évet töltött az egykori Mizo-Pécsben, kétszer nyert bajnokságot és háromszor Magyar Kupát a Rátgéber László, majd Füzy Ákos által vezetett együttessel. Komoly sérülésekkel dacolva, elképesztõ szorgalmának és munkabírásának köszönhetõen valódi klasszissá érett a pécsi évek alatt. Négyes poszton alapembere volt nemcsak a Pécsnek, hanem a magyar válogatottnak is. A Pécs széthullását követõen légiósnak állt, Spanyolországban, Csehországban, és Törökországban szerepelt az elmúlt években.

Utoljára 2014-15-ben játszott Magyarországon, a CMB Cargo Uni Gyõr együttesében, az elmúlt két évadban egyaránt Törökországban szerepelt. A legutóbbi évadban a Yakın Doğu Üniversitesi együttesével megnyerte az Európa Kupát, a török bajnokságot és a török kupát is, így egy rendkívül sikeres szezon után tér haza és csatlakozik szakosztályunkhoz. Nusi úgy döntött, hogy felhagy az aktív kosárlabdázással, de örömmel fogadta el csapatunk hívását, hogy kapcsolódjon be szakosztályunk szakmai munkájába. Nusi tudására, gyõztes mentalitására több területen is számítunk: Balogh Judit mellett a felnõtt csapat másodedzõje lesz, egyéni képzéseket tart majd, emellett õ felel a teljes szakosztály erõnléti programjáért és az utánpótlásban is szerepet szánunk neki.

Nusi szakvezetõnk, Balogh Bubu hívására érkezik a csapathoz.

“Nusi olyan kaliberû játékos és egyéniség, aki óriási nyereség a szakosztályunk számára. Törökországból, Európa jelenleg legerõsebb bajnokságából érkezik, komoly eredményeket ért el kint, a felhalmozott tudását és tapasztalatát a felnõtt csapatnál és a szakosztályban zajló munkában is tudjuk kamatoztatni. Érkeztével új impulzusokat kapunk, szakmailag biztosan elõrébb tudunk lépni – és hát ki ne szeretné õt a stábjában tudni?”

A jelenleg az U20-as válogatottal Székesfehérváron dolgozó Nusi boldogan mondott igent a hívó szóra.

“Elõször is nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek és egy ilyen lehetõséget kaptam Bubutól és a BEAC-tól. Azt már egy ideje tudtam, hogy be fogom fejezni a kosárlabdát és a civil életemre fogok koncentrálni az évad vége után, de hogy mindezt Budapesten tehetem és egy ilyen nagymúltú klub keretein belül, az nagy megtiszteltetés számomra. Van edzõi végzettségem, ám ezzel együtt is sokáig azt gondoltam, hogy nem fogok edzõként dolgozni felnõtt csapatnál. Ugyanakkor az elmúlt hat évben, amit külföldön töltöttem, rengeteg tapasztalatot szereztem. Játszottam átlag csapatban és szupersztárok között, voltam negyven perces játékos és három és fél perces is, és ezáltal annyi tudást, tapasztalatot sikerült felhalmoznom, amit remélhetõleg át tudok adni, ezzel pedig elõrébb tud jutni a magyar kosárlabda is. Nagyon várom a munkát a BEAC-ban, sok ötletem van, készülök arra, hogy egyéni képzéseken és a mindennapokban átadhassam a tudásomat, tapasztalatomat a fiataloknak.”

Isten hozott a BEAC-ban, Nusi!

Forrás: BEAC Sajtóközlemény

Hirdetés