Hirdetés
Archivum

Vajda Anna csapata nyerte a vasárnapi magyar rangadót Törökországban:

:

Hirdetés

A bajnokság 6. fordulójának vasárnapi játéknapján Törökországban Vajda Anna (Hatay) és Krivacevic Tijana (Orduspor) csapata mérte össze az erejét. A Hatay nagy csatában 84-80-as gyõzelmet aratott.

Mindkét gárda adott meghatározó játékosokat az Európa-bajnoki selejtezõkre. Krivacevic Tjana húzóember volt a magyar válogatottban, de az Orduspor keretébõl Jelena Milovanovic is remek számokat produkált a szerb csapatban. A Hatay keretébõl pedig Katsiaryna Snytsina kezdõ volt a fehéroroszok mindkét selejtezõjén. Ennek megfelelõen mindkét gárda csak csütörtökön állt össze újra, de ez nem látszódott a játékon.

Pontgazdag negyeddel indult a meccs, mely során 15-9-re ellépett a hazai pályán játszó Orduspor. A Hatay azonban az etap végére fordított. Éppen Vajda Anna szerezte azt a triplát, amivel 20-17-es elõnybe kerültek. A második szakaszt az Orduspor kezdte jobban és 30-24-re elléptek, a félidõre azonban ismét fordított a Hatay. A 38-36-os állást hozó nagyszünetben Vajda Anna már 13 pontnál járt, de Krivacevic Tijana neve mellé is 6 egységet jegyezhettünk fel.

A harmadik negyedben is hasonlóan alakult a forgatókönyv. Az Orduspor 46-42-re átvette a vezetést, a Hatay azonban a játékrész végéhez közeledve újra magához ragadta a kezdeményezést. Vajda Annáék 59-56-os elõnyrõl várhatták az utolsó 10 percet. A záró szakasz elején a Hatay 64-57-re ellépett, ez volt az egész mérkõzésen a legnagyobb különbség. A hullámvasút ezt követõen is folytatódott és 66-66-nál már újra egyenlõ volt az állás. Innentõl kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok.

A végjátékhoz közeledve a Hatay 75-70-nél kisebb lépéselõnybe került, de a 34 (!) pontos Jelena Milovanovic vezérletével az Orduspor 76-75-nél újra átvette a vezetést. Az utolsó percbe érkezve még 80-78-as elõnybe voltak, Gülsah Akkaya faultja és utána kireklamált technikai hibája azonban megpecsételte a sorsukat. Snytsina mindhárom büntetõje pontosnak bizonyult és ezzel a Hatay kezébe vette az irányítást, míg a végsõ döntést Vajda Anna duplája hozta el a rangadón.

A 84-80-es gyõzelem alkalmával Vajda Anna végigjátszotta a meccset a Hatay együttesében, 20 pontot és 12 lepattanót szerzett. Krivacevic Tijana 35 percet töltött a pályán, 10 ponttal és 4 lepattanóval zárt.

A Fenerbahce szombati veresége után a Hatay ezzel a gyõzelmével a tabella élére ugrott.

Eredmény
ORDUSPOR SPORTİF – HATAY BªB. 80-84 (17-20, 19-18, 20-21, 24-25)

Hirdetés