Hirdetés
Archivum

Vajda Anna cseh bajnok lett az USK Praha együttesével:

:

Hirdetés

A Cseh Bajnokság fináléjának harmadik mérkõzésén az USK Praha 10 ponttal diadalmaskodott Brnóban és 3-0-s összesítéssel magabiztosan szerezte meg az elsõ helyet.

Az USK Praha bizakodva várhatta a cseh finálé harmadik összecsapását, mivel az elsõ mérkõzést Brnóban, a másodikat saját csarnokukban nyerték nagy fölénnyel. A harmadik összecsapást a Brno kezdte jobban és Skerovic pontjai után 4 perc játékot követõen már 9-2-re vezettek a hazaiak. Lubor Blazek azonban gyorsan rendezte a fõvárosiak sorait, így az elsõ negyed végére 15-13-ra zárkóztak fel a vendégek. A második negyedben végig kiélezett csata folyt a pályán, 4 pontnál nagyobb különbség nem alakult ki a csapatok között. A félidõre 34-33-as vezetéssel vonult a házigazda.

A harmadik negyed a fordulatokról marad emlékezetes. A játékrész elején a görög klasszis Evanthia Maltsi villant, sorozatban dobott nyolc pontot, miközben erre a hazaiak csak egy duplával tudtak válaszolni. A harmadik periódus feléig a vendégek domináltak és 5 perc játékot követõen már 38-48-ra vezettek is. Korai volt azonban a fõvárosiak öröme, a negyed utolsó 4 percében a Brno egy 12-2-es rohammal 50-50-nél utolérte nagy riválisát.
 

Döntetlen állásról indult a negyedik negyed, ahol azonban hamar eldõltek a fontos kérdések. A prágaiaknál a játékrész elsõ két percében villant Whalen, Víteèkova, majd Elhotová és megint Víteèkova talált be, miközben a második oldalon Skerovic csak egy duplával volt eredményes. 52-60-ra elhúzott ezzel az USK Praha és innentõl kezdve a vezetést már nem engedték ki a kezükbõl. A vendégek a negyedik etap elsõ 6 percét egy 14-5-ös futással tudták le.

A mérkõzés utolsó másfél percébe Elhotova és DeLisha Milton-Jones találatai után 60-69-es allás mellett érkeztek a csapatok. Az utolsó percben a Brno még próbált zárkózni, de ezen törekvéseik nem jártak sikerrel. A Prága 62-72-re, 10 ponttal nyert a Brno otthonában és ezzel bajnoki címet ünnepelhetett.

A mérkõzésen Vajda 22 percet töltött a pályán és ez idõ alatt 2 pont és 2 lepattanó került a neve mellé. A gyõztes csapatnál a 17 pontos Whalen és a 15 pontos Maltsi villogott. A másik oldalon Eldebrink 17, Halvarsson 15 pontot tett be a közösbe, de a két fiatal a hazaiak szempontjából tragikus negyedik negyedben már nem sokat tudott hozzátenni a mérkõzéshez.


Eredmény


Frisco Sika Brno – ZVVZ USK Praha 62-72 (15-13, 19-20, 16-17, 12-22)

Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-0 az USK Praha javára.

Hirdetés