Hirdetés
Archivum

Vajda Anna Prágában folytatja pályafutását:

:

Hirdetés

Vajda Anna elhagyja a Fenerbahce együttesét és az USK Prága színeiben folytatja pályafutását. A magyar játékos a szezon végéig szóló szerzõdést írt alá a cseh fõváros kirakatcsapatával.

Hétfõn este a hivatalos honlapján jelentette be az USK Prága, hogy szerzõdtették Vajda Annát. A magyar játékos a sérült Michaela Feranciková-t hivatott pótolni új együttesében.

Azzal, hogy a Fenerbahce a hétvégén visszahívta egykori meghatározó emberét Tammy Sutton-Brown-t, várható volt, hogy a magyar játékos elkerül a törököktõl. Vajda ebben az évadban 6 EuroLiga mérkõzésen átlagban 15,3 percet töltött a pályán és ez idõ alatt 2.7 pontot és 2 lepattanót átlagolt. A Pécsrõl nyáron távozó klasszis a török sztárcsapat 2011-es mérkõzésein már nem kapott lehetõséget.

A Prága az EuroLiga alapszakaszát 5 gyõzelemmel és 5 vereséggel zárta. A cseh együttes az összesített táblázaton a 12. pozíciót szerezte meg és így a rájátszás elsõ körében a Tarantóval találkoznak. Ha a világbajnoki ezüstérmes szakember, Lubor Blazek által felkészített csapatból mindenki egészséges és bevethetõ lesz az olaszok ellen, a gárda sorsa egyáltalán nem reménytelen. A Prága legjobbjai az alapszakaszban a 16.2 pontot és 4.5 lepattanót átlagoló DeLisha Milton-Jones és a mérkõzésenként 13.5 pontot, illetve 4.5 gólpasszt szállító Lindsay Whalen voltak. Az együttes keretében 9 világbajnoki résztvevõ játékos található.

Hirdetés