Hirdetés
Archivum

Vajda Anna remeklése ellenére vereséggel kezdett a Fenerbahce:

:

Hirdetés

A hétvégén megkezdõdtek a Török Bajnokság küzdelmei is. Az elsõ fordulóban a Galatasaray és a Fenerbahce is verhetõ ellenféllel került szembe. A Galata érvényesítette is a papírformát, míg Rátgéber László együttese hosszabbítás után egy pontos vereséget szenvedett a Panküp Kayseri ªekersporla otthonában.

A Fenerbahce – Panküp Kayseri ªekersporla összecsapás elsõ negyedében LaToya Pringle szép megmozdulásai után 16-12-re lépett el a hazai alakulat. A második negyed elején fej-fej mellett haladtak az együttesek, majd 20-17 után a Panküp Kayseri a Pécsrõl is ismert Vickie Johnson, Pringle és Bahar pontjaival 31-21-es elõnyre tett szert. Ezt a rövid zárlatot a harmadik szakaszban sem tudta korrigálni Rátgéber László csapata, így a negyedik felvonás 45-34-rõl indult.

Az utolsó szakaszban aztán rákapcsoltak a Fener sztárjai, Vajda Anna, Yilmaz és Vardarli is szórta a pontokat és 2 perc 55 másodperccel a lefújás elõtt 51-52-nél át is vette a vezetést a rengeteget hibázó sztárcsapat. A végjátékban ismét a hazaiak kezdeményeztek és 46 másodperccel a lefújás elõtt Pringle büntetõbõl egyenlített, így jöhetett a hosszabbítás. 56-56 után a ráadásban mindössze 5 és 4 pontot szereztek a csapatok. A Panküp Kayseri ªeker neve mellé került az 5 egység, így hatalmas meglepetésre 61-60-as vereséggel kezdett a Fenerbahce.

A gyõztes csapatból Bahar Öztürk (19 pont), LaToya Pringle (18 pont, 13 lepattanó) és Vickie Johnson (10 pont, 10 lepattanó) emelkedett ki. A másik oldalon Vajda Anna remekelt és szerzett 17 pontot, míg Tuncluer, Yilmaz és Penny Taylor 9-9 egységig jutott. A Fenerbahce együttesébõl Taurasi pontjai hiányoztak. A világ legjobb nõi kosárlabdázója 32 perc játékidõ alatt egyszer sem talált a gyûrûbe, duplából 7, triplából 8 dobása volt sikertelen. Az egész Fenerbahcéra elmondható, hogy siralmasan dobtak, a duplákat 37%-al (20/54), a triplákat 14%-al (3/21) értékesítették.

A Galatasaray sima gyõzelmet aratott hazai pályán az Alanya Belediye ellen. Egy szoros félidõ után, ahol csak 9 pontos elõnyre tett szert az EuroLigás együttes, a harmadik és fõleg a negyedik szakaszban dõlt el a csata. A Galatasarayból Sylvia Fowles (17 pont, 6 lepattanó) és Gintare Petronyte (15 pont, 10 lepattanó) emelkedett ki.

Eredmények


PANKÜP KAYSERİ ªEKER –FENERBAHÇE 61 – 60

GALATASARAY MEDİCAL PARK – ALANYA BELEDİYE 90 – 62
TARSUS BLD. –BOTAª 73 – 80
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ – BURHANİYE BELEDİYE 91 – 74
CEYHAN BELEDİYE – MERSİN BªB 68 – 62

Hirdetés