Hirdetés
Archivum

Vajda Annáék bejutottak a döntõbe Törökországban:

:

Hirdetés

Szombaton lezárultak az elõdöntõ párharcok Törökországban. A Hatay és a Fenerbahce jutott a fináléba, mely május 3-án veszi kezdetét.

A Hatay kétszeri hosszabbítás után 85-78-as gyõzelmet aratott a Mersin otthonában és ezzel 3-1-re nyerte a párharcot. A Hatay keretében ismét ott volt Natalie Hurst, igaz csütörtökön az ausztrál irányító nélkül is sikerült a bravúr. A két csapat az eddigi egymás elleni mérkõzéseihez hasonlóan végig kiélezett, szoros csatát láthatott a publikum. A félidõben 35-33-as elõnyben volt a Mersin, majd a harmadik negyed hajrájában a Hatay került kisebb lépéselõnybe, az utolsó 10 percnek 48-44-rõl vágtak neki.

A fordulatos végjátékban nem született döntés, így 62-62-rõl jött a ráadás. Az elsõ hosszabbítás végén mindkét csapatnak volt gyõzelmi esélye. 67-66-os hazai elõnynél Vajda Anna dobhatott két büntetõt, de az egyiket kihagyta. 67-67-nél 16 másodperce maradt az utolsó akcióra a hazai gárdának, de McCoughtry nem vállalt fel kockázatos megoldást, így lepergett az óra. A második ráadásban Snytsina remekelt, két triplája is utat talált a gyûrûbe és 77-71 után a Mersin már nem tudott visszajönni.

Vajda Anna végigjátszotta a mérkõzést és 11 ponttal, illetve 10 lepattanóval duplát-duplát ért el. A Hatay pedig fennállása során elõször jutott a döntõbe.

A másik ágon a Fenerbahce 72-62-re legyõzte az AGÜ-t és így szintén 3-1-re nyerte az elõdöntõt. A Fener ezúttal nem engedte ki a kezébõl a gyõzelmet. Az elsõ negyed végén 17-11-re vezettek és a második negyed elején már a 10 pontot is átlépte a differencia. A 37-30-as félidõ után a folytatásban gyorsan nõtt a különbség. 48-34-nél 14 ponttal vezetett a Fener. Az 58-45-rõl induló záró szakaszban nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Az AGÜ 8 pontnál közelebb nem került. Allie Quigley 31 perc alatt 21 ponttal, 3 gólpasszal és 1 lepattanóval zárt.

Eredmények
Abdullah Gül Üniversitesi – Fenerbahçe 62 – 72
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-1 a Fenerbahce javára.

Mersin – Hatay 78 – 85
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-1 a Hatay javára.

Hirdetés