Hirdetés
Archivum

Vajda Annáék kétszeri hosszabbítás után szenvedtek vereséget:

:

Hirdetés

Kétszeri hosszabbítás után a Hatay 104-99-es vereséget szenvedett a Yakın Doğu Üniversitesi együttesétõl a török bajnokság 7. fordulójában. Ez volt Vajda Anna csapatának második veresége az idei szezonban.

A Hatay erõn felül menetel eddig, nem véletlen, hogy a szombati rangadó a fordulóból már országos élõ televíziós közvetítést kapott Törökországban. A Yakın Doğu Üniversitesi kezdett jobban, az elsõ negyedben 5 ponttal is vezettek. 10 perc után pedig 16-15-ös elõnyben voltak. A második szakaszban fordult a kocka, ezúttal a Hatay lépett meg 5 ponttal és ebbõl 4 a félidõig is megmaradt.

A harmadik negyedben csinált egy 12-2-es futást az újonc, de ezt a helyzetet jól reagálta le a Hatay, 30 perc után így 53-53 állt az eredményjelzõn. A záró szakaszban is folytatódott a hullámzó játék, 60-56-os elõnyt alakított ki a Hatay, majd erre jött egy 9-0-s válasz. A végjátékban Hurst büntetõivel hozta hosszabbításra a meccset a Hatay.

A 74-74-rõl induló ráadás elején Vajda Anna kipontozódott. A csapatok továbbra is fej-fej mellett haladtak és 88-87-nél 1 másodperccel a lefújás elõtt a Yakın Doğu Üniversitesi játékosa Safiye Simay Karaman két büntetõt dobhatott, de csak az egyik talált utat a gyûrûbe. A második ráadás is kiegyenlített játékot hozott, de az utolsó másfél percben a jobban büntetõzõ Yakın Doğu Üniversitesi fölénybe került és megszerezte a gyõzelmet.

Vajda Anna közel 42 percet töltött a pályán, 14 pontot és 7 lepattanót szerzett.

Eredmény
HATAY BªB. – YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ 99 – 104

Hirdetés