Hirdetés
Archivum

Vajda Annáék nyertek, Horti Dóráék fontos rangadót buktak:

:

Hirdetés

A hétvégén rendezték a Török bajnokság 17. fordulóját, melyben 1 gyõzelem és 1 vereség a magyar mérleg.

Az Adana Botas a Tarsus otthonában 76-65-ös gyõzelmet aratott és ezzel megerõsítette 5. helyét a tabellán. Vajda Annáék az elsõ negyedben 11 pontos hátrányba kerültek, melyet a félidõig ledolgoztak. Ezt követõen a harmadik szakaszban fokozatosan felõrölte riválisát a Botas. Vajda Anna 13 pontot és 9 lepattanót jegyzett 35 perc játék alatt.

A Canik a legjobb nyolc közé jutás szempontjából közvetlen riválisának számító Besiktas-tól szenvedett 71-62-es vereséget. A Canik 19-7-re nyerte az elsõ szakaszt, de a félidõre fordított a Besiktas. A harmadik negyedben fej-fej mellett haladt a két gárda. A játékrész végjátékában még csak 1 pont volt a felek között. A záró szakasz elején azonban ellépett a Besiktas. Horti Dóra szinte végigjátszotta a mérkõzést és 16 pontot, illetve 8 lepattanót jegyzett.

Ami az Euroliga csapatok rangadóját illeti, a Fenerbahce 67-57-re verte a Kayseri KASKI-t. A két csapat három negyeden át fej-fej mellett haladt, majd a negyedik szakasz elején 5 percre beragadt a Kayseri és ez döntõnek bizonyult. A Fener sztárjai közül McCoughtry 19, Pondexter 14 pontot szerzett. A Galatasaray a Homend Antakya-t verte, míg az Istanbul Universitesi a TED Ankarát gyõzte le.

Eredmények
Ceyhan Belediye – Mersin BSB 76-87
Galatasaray Odeabank – Homend Antakya 82-62
Kayseri KASKI – Fenerbahce 57-67
Canik Belediye – Besiktas 62-71
Tarsus Belediye – Botas 65-76
Istanbul Universitesi – TED Ankara 90-66
Orduspor – Konak Belediyesi 68-64

Hirdetés