Hirdetés
Archivum

Vajda Annáék vezetnek a török elõdöntõben



:

:

Hirdetés

Csütörtök este rendezték a török elõdöntõk harmadik mérkõzéseit. Vajda Annáék nagy csatában nyertek a Mersin otthonában és ezzel vezetnek 2-1-re. Az AGÜ szépített a Fener ellen.

A 2-2-1-es rendszerben zajló elõdöntõk alkalmával elõször léptek pályára a csapatok az alacsonyabban rangsorolt gárdák otthonában. A Haray 57-55-ös gyõzelmet aratott a Mersin csarnokában. Snytsina ugyan visszatért, de ezúttal Natalie Hurst-re nem számíthatott a csapat. Ennek ellenére a párharc elsõ idegenbeli meccsén nem lehetett más a céljuk Vajda Annáéknak, mint a pályaelõny visszaszerzése. A telt ház elõtt rendezett feszült hangulatú, egyben pontszegény mérkõzésen igazán nagy elõnyre egyik csapat sem tudott szert tenni. A 12-12-es elsõ etap után a második negyedben 24-20-nál volt több labdája a Mersinnek, hogy valamivel jobban ellépjen. Ezzel nem éltek és a félidõben „csak” 26-24-re vezettek a hazaiak.

A harmadik negyedben sem változott a játék képe. Ezúttal jellemzõen a Hatay járt elõrébb pár ponttal, 34-32-nél és 37-35-nél is vezettek, de a játékrész végére 44-42-re fordított a Mersin. A záró szakaszban ismét a Hatay került elõnybe. Az utolsó három percbe 57-53-ról fordultak a csapatok. Hatalmas feszültség, rengeteg lépéshiba és egy kis nézõtéri balhé jellemezte a hajrát. A Mersin minden megtett a gyõzelemért, az utolsó fél percben a játékvezetõk is megajándékozták õket két labdával, de végül 2 pont megmaradt a Hatay elõnyébõl. Vajda Anna csere nélkül játszotta végig a mérkõzést és 12 ponttal, illetve 12 lepattanóval zárt.

Az AGÜ 72-65-re legyõzte a Fener-t és ezzel életben tartotta az esélyeit. A Fener a mérkõzés elejét uralta, a második negyedben 33-20-ra is vezettek. Ezt követõen azonban a félidõre 39-36-ra fordított az AGÜ. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, végül a záró szakaszban 54-54 után az AGÜ tett szert kisebb lépéselõnyre és ezt innentõl végig is vitték. Allie Quigley 34 perc alatt 12 pontot és 2 lepattanót jegyzett.

A párharcok negyedik mérkõzéseit szintén az alacsonyabban rangsorolt csapatok otthonában rendezik szombaton.

Eredmények
Mersin – Hatay 55-57
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-1 a Hatay javára.

AGÜ – Fenerbahce 72-65
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-1 a Fenerbahce javára.
 

Hirdetés